Πρωτομαγιά στις Πλάτρες με λεβάντα

Οι Πλάτρες κτίζουν το branding τους ως θέρετρο της λεβάντας και μας προσκαλούν να περάσουμε μια «μαγευτική Πρωτομαγιά με χρώμα, άρωμα και γεύση λεβάντας».

 


Article featured image
Article featured image

Το Κοινοτικό Συμβούλιο, ο ΚΟΤ και άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς πλασάρουν τις Πλάτρες «για τις πανέμορφες λεβάντες που στόλιζαν τα σπίτια, τις επαύλεις και τις αλέες του ορεινού θερέτρου».

Μας προσκαλούν να φυτέψουμε 1,500 λεβάντες και να απολαύσουμε ένα γαστρονομικό ταξίδι βασισμένο στο μαγικό αυτό βότανο. Παγωτό λεβάντας στη βεράντα του ξενοδοχείου Forest Park, σοκολατάκια λεβάντας στο Σοκολατοποιείο Πλατρών, λουκουμάδες λεβάντας στην αυλή του Petit Palais, τσάι λεβάντας στο Orosimo και κρέπες σοκολάτας με λεβάντα στον Πήγασο είναι μόνο μερικά από τα προσφερόμενα παραδείγματα.

Ταυτόχρονα, οι επισκέπτες θα μπορούν να εμπλουτίσουν το ράφι με τα φυσικά, οργανικά τους προϊόντα με «τη βασίλισσα των βοτάνων», η οποία θεωρείται εξόχως και ποικιλοτρόπως θεραπευτική για το σώμα, το πρόσωπο και τη ψυχολογία μας.

Δεν είναι άλλωστε, τυχαίο, αναφέρουν οι «μαρκετίερς» του καινούριου μπράντ, που οι Πλάτρες είναι γνωστές ως «το θέρετρο των βασιλιάδων και των αριστοκρατών που διαχρονικά εκεί περνούσαν τα καλοκαίρια τους».

Στα άμεσα σχέδια της Κοινότητας Πλατρών είναι η δημιουργία ενός πάρκου για τη λεβάντα και ενός αποστακτηρίου.

Παράλληλα, το Θεματικό Κέντρο των Βοτάνων του Τροόδους μας καλεί να επισκεφθούμε το εργαστήριο σαπουνιού και κεριού λεβάντας, που έχει ήδη στηθεί στο Πολιτιστικό κέντρο Πλατρών.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ