Το ντέρμπι «αιωνίων» ξεκίνησε από την Αγία Νάπα

Ένα 24ωρο πριν τη σέντρα στο ΓΣΠ για τον αγώνα κυπέλλου μεταξύ ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια, οι δύο «αιώνιοι» του κυπριακού ποδοσφαίρου κοντραρίστηκαν σε ένα διαφορετικό περιβάλλον.

 


Article featured image
Article featured image

Το μεσημέρι της Τρίτης, 7 Απριλίου, οι ομάδες του ΑΠΟΕΛ και της Ομόνοιας (κλιμάκιο Λεμεσού), αποτελούμενες από ποδοσφαιριστές γεννηθέντες το 2003, τέθηκαν αντιμέτωποι για την προημιτελική φάση του Τουρνουά Αγίας Νάπας.

Μπροστά σε περίπου διακόσιους θεατές, που έδωσαν χρώμα στον χώρο γύρω από το γήπεδο, οι μικροί γαλαζοκίτρινοι επικράτησαν με 3-1 και πήραν την πρόκριση για τα ημιτελικά της ηλικιακής τους κατηγορίας.

Το παιχνίδι είχε διάρκεια 50 λεπτών (δύο ημίχρονα των 25 λεπτών) και διεξήχθη με εννιά παίκτες από την κάθε ομάδα.

Το ντέρμπι -που ήταν το πρώτο μεταξύ των δύο «αιωνίων» φέτος στο Τουρνουά Αγίας Νάπας- μπορεί να φιγούραρε 12χρονα παιδιά, όμως δεν υπολειπόταν από το αντίστοιχο πάθος και άγχος που βλέπουμε στα ανάλογα ντέρμπι ανδρών. Το ματς είχε αρκετά σκληρά παιξίματα, παράπονα προς τον (ξένο) διαιτητή, έντονους πανηγυρισμούς στα γκολ και στήριξη από τους θεατές. Βεβαίως, τα παιδιά επέδειξαν αθλητοπρέπεια, με αποκορύφωμα το όμορφο σκηνικό στο τέλος, όταν πράσινοι και γαλαζοκίτρινοι χαιρετίστηκαν στο κέντρο του γηπέδου, με τους γονείς και φίλους και των δύο πλευρών να χειροκροτούν.

Δύο γκολ ο Κατσιάμης

Μετά το 0-0 του α΄ ημιχρόνου, όπου η Ομόνοια είχε φτιάξει τις δύο καλύτερες ευκαιρίες αλλά ο ΑΠΟΕΛ ήταν αυτός που είχε την κατοχή, οι γαλαζοκίτρινοι προηγήθηκαν νωρίς στο β΄ μέρος με τον Γιάννη Κατσιάμη. Οι πράσινοι ισοφάρισαν στα μέσα του β΄ ημιχρόνου με τον Χαράλαμπο Μιχαήλ, όμως ο ΑΠΟΕΛ πήρε ξανά κεφάλι γρήγορα με τον Γιάννη Κιρμίζη.

Το «τριφύλλι» ακολούθως βγήκε μπροστά για την ισοφάριση, προωθήθηκε και ο τερματοφύλακας σε στημένα, όμως ήταν ο ΑΠΟΕΛ που σκόραρε ξανά, με τον Γιάννη Κατσιάμη να «κλειδώνει» τη νίκη στην τελευταία φάση της αναμέτρησης.

Από τους διακριθέντες για την Ομόνοια ήταν η Έλενα Αριστοδήμου. Η 13χρονη (τα κορίτσια δικαιούνται να αγωνίζονται σε κατηγορίες μέχρι ένα χρόνο μικρότερη της ηλικίας τους) έπαιξε αριστερό μπακ-χαφ, κάλυπτε όλη την πλευρά, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, έφτιαξε ευκαιρίες για γκολ, ενώ κέρδισε και πολλές μονομαχίες. Η εξαιρετικά ταλαντούχα Αριστοδήμου επιλέχθηκε πρόσφατα, μέσω των Cyprus Elite Players, από την Arsenal και σύντομα θα πάρει την απόφαση κατά πόσο θα εγκατασταθεί στο Λονδίνο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ