H NASA προβλέπει ότι θα βρούμε εξωγήινους

Η δικαίωση για τους απανταχού κυνηγούς εξωγήινων έρχεται από τα πλέον επίσημα χείλη, αφού μια κορυφαία επιστήμονας της NASA, προέβλεψε με σιγουριά, ότι θα βρούμε εξωγήινους τα επόμενα 10-20 χρόνια.

 


Article featured image
Article featured image

«Δεν συζητάμε για το αν θα ανακαλύψουμε εξωγήινους, αλλά για το πότε θα τους ανακαλύψουμε», είπε η Ελεν Στόφαν, μια εκ των κορυφαίων επιστημόνων της NASA.

«Ξέρουμε πού να ψάξουμε, πώς να ψάξουμε και στις περισσότερες των περιπτώσεων διαθέτουμε την απαραίτητη τεχνολογία» πρόσθεσε.

Την άποψη της Στόφαν, υποστήριξε και ο Jeffery Newmark, διευθυντής ηλιοφυσικής της NASA.

Η Στόφαν είπε επίσης ότι θα έχουμε ισχυρές ενδείξεις ότι υπάρχει ζωή και πέραν της Γης, μέσα σε μια δεκαετία και πως θα έχουμε αναμφισβήτητα στοιχεία τα επόμενα 20 με 30 χρόνια.

Μιλώντας σε συνέδριο στην Ουάσιγκτον, αφιερωμένο στις προσπάθειες να εξερευνηθούν πλανήτες με εξωγήινη ζωή, η Στόφαν ανακοίνωσε επίσης ότι η NASA σχεδιάζει να στείλει αστροναύτες στον Αρη το 2030.

Εξάλλου, όπως είπε ο διευθυντής πλανητικής επιστήμης στη NASA, Jim Green, σε μια πρόσφατη μελέτη της ατμόσφαιρας του Άρη βρέθηκε ότι το 50% στο βόρειο ημισφαίριο του πλανήτη είχε κάποτε ωκεανούς με βάθος πάνω από 1.500 μέτρα. Η ίδια μελέτη αποκάλυψε ότι στον «κόκκινο» πλανήτη υπήρξε νερό για διάστημα περισσότερο από 1.200 εκατομμύρια χρόνια.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

«Ο Τσακ Νόρις ξέρει πόσο κάνει το… εμμέσως πλην σαφώς»: Πώς δημιουργήθηκαν τα ανέκδοτα με τον Τσακ Νόρις

Article featured image

Πότε θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μια ώρα μπροστά για την αλλαγή της ώρας σε θερινή

Article featured image

Υπάρχουν μερικοί πολύ σημαντικοί λόγοι για να εντάξετε στη ρουτίνα σας έναν 10λεπτο περίπατο