Θήκη «θερμικής προστασίας» που εξοικονομεί μπαταρία

Η συνεχής χρήση του κινητού τηλεφώνου, μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση της συσκευής, κάτι που «τρώει» περισσότερη ενέργεια από την μπαταρία.

 


Μια ομάδα ισραηλινών προγραμματιστών δημιούργησε μια ειδική θήκη «θερμικής προστασίας», η οποία όχι μόνο ενημερώνει το χρήστη πότε η συσκευή του έχει αρχίσει να ζεσταίνεται πολύ, αλλά τη «δροσίζει» αυτόματα.

Η θήκη ονομάζεται «Optimal» και χρησιμοποιεί μικροσκοπικούς ανεμιστήρες για να απομακρύνει τη θερμότητα από τη συσκευή ή αντίστροφα, για να θερμάνει μια τηλεφωνική συσκευή χρησιμοποιώντας πηνία αντίστασης, εάν κάνει πάρα πολύ κρύο.

Η συνιστώμενη θερμοκρασία αποθήκευσης για τις περισσότερες μπαταρίες είναι στους 15 βαθμούς Κελσίου, με το «ακραία επιτρεπόμενο» όριο να φτάνει τους 40 με 50 βαθμούς Κελσίου, όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail.

Έρευνες έχουν δείξει, ότι μια τηλεφωνική συσκευή είναι πιο αποτελεσματική στους 0 με 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ το να βρίσκεται σε χώρο με θερμοκρασία δωματίου στους 22 βαθμούς θεωρείται ιδανικό.

Σε μια μέση θερμοκρασία 0 βαθμών Κελσίου μια μπαταρία λιθίου χάνει το 6% της μέγιστης ικανότητάς της κάθε χρόνο, ενώ στους 25 βαθμούς το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 20%.

Η εταιρεία Amited που βρίσκεται πίσω από την ιδέα πραγματοποιεί εκστρατεία crowdfunding μέσω του Indiegogo για τη συγκέντρωση των απαραίτητων πόρων για τη χρηματοδότησης της παραγωγής της θήκης, η οποία είναι διαθέσιμη για προπαραγγελία για συσκευές των εταιρειών Apple, Samsung, Nexus, HTC και Xperia.


[πηγη]

Σχετικα

Γιατί στη Σαντορίνη μαγειρεύουν και τρώνε λεοντόψαρα και γερμανούς;

Η μοναδικότητα της μικρής πουά ζέβρας που εντοπίστηκε ελεύθερη στην Αφρική

Γιατρός στην Κρήτη τραγουδά στους ασθενείς σε ογκολογική κλινική

Η 19χρονη Ariauna ήθελε απλώς να κάψει τα γράμματα του πρώην της

Το Ποτάμι επιστρέφει το μισό εκατομμύριο της κρατικής χορηγίας που είχε πάρει για τις εκλογές

Έρχεται μεταθανάτιο άλμπουμ για τον Leonard Cohen