Που πάνε όλα αυτά τα πώματα που μαζεύουμε;

Ένα μεγάλο και διάφανο κουτί, το οποίο βρίσκεται στο γραφείο μας εδώ και πολλούς μήνες, συνεχώς γεμίζει και αδειάζει, με διάφορα πλαστικά και πολύχρωμα πώματα.

 


Ο κάθε ένας από εμάς ρίχνει καθημερινά εκεί μέσα τον «οβολό» του. Πώματα από μπουκάλες νερού, γάλατος, απορρυπαντικού και από ότι άλλο μπορείς να φανταστείς.  

Το κουτί αυτό λοιπόν, ήταν η αφορμή που με έκανε να θέλω να μάθω τι κρύβεται πίσω από αυτή την συνήθειά μας; Που πάνε τελοσπάντων αυτά τα καπάκια.

Τα μαζεύουμε που τα μαζεύουμε, να μην ξέρουμε ακριβώς ποιον ή ποιους βοηθάμε;

Κάποιοι έλεγαν πως μαζεύουμε τα πώματα για να βοηθήσουμε -με τα χρήματα που θα μαζευτούν από την ανακύκλωσή τους-, ένα άπορο παιδί να πάρει τροχοκάθισμα...


Οι ανάγκες είναι μεγάλες και κανένα πώμα δεν πρέπει να πηγαίνει χαμένο.
Αλήθεια, που πάνε όλα αυτά τα καπάκια και γιατί τα μαζεύουμε;

Το μόνο σίγουρο είναι πως τα πλαστικά πώματα δεν τα μαζεύουμε άδικα. Στην Κύπρο, υπάρχουν δύο σύνδεσμοι οι οποίοι τα συλλέγουνε καθημερινά, ο κάθε ένας για τους δικούς του λόγους.

 

Αντιρευματικός Σύνδεσμος ΚύπρουΟ Αντιρευματικός Σύνδεσμος Κύπρου ιδρύθηκε το 1984 από μια ομάδα ρευματοπαθών, με κύριο σκοπό την επίλυση των πολλαπλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα που πάσχουν από τις διάφορες μορφές ρευματοπαθειών στη χώρα.

Ο σύνδεσμός συλλέγει τα πλαστικά πώματα, έπειτα τα ανακυκλώνει σε ένα εργοστάσιο στη Λεμεσό και με τα χρήματα που μαζεύονται, αγοράζει διάφορα βοηθήματα αυτοεξυπηρέτησης των ρευματοπαθών. Μερικά από τα βοηθήματα που αγοράζει ο σύνδεσμος στα άτομα αυτά, είναι ειδικά καθίσματα τουαλέτας ή μπάνιου, ειδικά ποτήρια, κουτάλια και άλλα αντικείμενα καθημερινής χρήσης.

Μια μικρή σακούλα από πλαστικά πώματα, για τον Αντιρευματικό Σύνδεσμο Κύπρου, είναι μια μεγάλη βοήθεια.

 

Αν θέλεις κι εσύ να στηρίξεις το έργο του συνδέσμου προσφέροντας πώματα, οι χώροι συλλογής είναι οι ακόλουθοι:

1. Οίκημα ΑΣΚ στη Λευκωσία, (Ονησίλου 16 Διαμ.1, 2121 Αγλαντζιά). Τηλέφωνο: 22428285

2. Οίκημα ΑΣΚ στη Λάρνακα, (Κυκλώπων 28, Καμάρες, 6041). Τηλέφωνο: 24361085

3. Οίκημα ΑΣΚ στη Λεμεσό, (Βυζαντίου 7, Απόστολος Ανδρεας,3065). Τηλέφωνο: 25344432

4. Νοσοκομείο Πάφου, απέναντι από το φυσικοθεραπευτήριο

5. Νοσοκομείο Αμμοχώστου, στην υποδοχή. 

«Ευ-ζω» Σύνδεσμος Ενηλίκων Ασθενών και Φίλων με Νευρολογικές ΠαθήσειςΟ σύνδεσμος «Ευ-ζω», στηρίζει εδώ και χρόνια τους ασθενείς με νευρολογικές παθήσεις.

Με τη συλλογή και ανακύκλωση πλαστικών πωμάτων, ο «Ευ-ζω» προσπαθεί να κάνει τις ζωές των ανθρώπων αυτών πιο εύκολες.

Η  προσπάθεια του συνδέσμου είναι όλες οι εισπράξεις που μαζεύονται από την ανακύκλωση των πλαστικών πωμάτων, να διατίθενται εξ ολοκλήρου για την αγορά βοηθητικού ιατρικού εξοπλισμού, όπως τροχοκαθίσματα, πατερίτσες και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται ο ασθενής.

Σύμφωνα με τον σύνδεσμό, οι ανάγκες είναι μεγάλες και κανένα πώμα δεν πρέπει να πηγαίνει χαμένο.Αν θέλεις να συμπαρασταθείς στην προσπάθεια του συνδέσμου κάλεσε στο  99338070 ή 24650736.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ