The Beatles: ποιο τελικά είναι το λαμπρότερο σκαθάρι;

Όταν σκεφτόμαστε τους Beatles το μυαλό μας πάει αμέσως στο εκπληκτικό δίδυμο John-Paul που έδωσε φτερά στα τραγούδια του συγκροτήματος κι έκανε τα σκαθάρια ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά φαινόμενα μαζί με τον Elvis και τον Michael Jackson.

 


Article featured image
Article featured image

Όλοι θεωρούν πως είναι η μουσική ιδιοφυία των Lennon- McCartney που έκανε τους Beatles αυτό που ήταν. Μήπως όμως αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος;

Οι Beatles χώρισαν το 1970. Ο John, ο Paul, ο George και ο Ringo. Ακολούθησαν ο καθένας τον δικό του δρόμο. Μόνοι τους όμως ο John και ο Paul δεν κατάφεραν να κάνουν τεράστια επιτυχία. Ένα άλλο σκαθάρι ξεπρόβαλε ως μεγάλος τραγουδοποιός. Ο George Harrison.

Ο δίσκος του «All Things Must Pass» παραμένει μέχρι και σήμερα ο καλύτερος δίσκος που έβγαλαν ως σόλο καλλιτέχνες τα μέλη των Beatles. Τραγούδια όπως το «My Sweet Lord» αποδεικνύουν πόσο υποτιμημένος υπήρξε μέχρι τότε ο George ως συνθέτης και τραγουδοποιός.

Βέβαια, υπάρχει κι ο αντίλογος. Ποιο τραγούδι μπορεί να συγκριθεί σε επιτυχία με το «Imagine» που έγραψε ο John Lennon το 1971, το «Give Peace A Chance» που έγραψε με τον McCartney το 1969 ή το «Let It Be» που έγραψε ο McCartney το 1970.

Και σίγουρα κανείς δεν γνωρίζει τι θα είχε κάνει ακόμα ο John Lennon εάν ο Mark Chaptman δεν τον είχε δολοφονήσει στις 8 Δεκεμβρίου του 1980.

Ο George Harrison πάντως αναμφισβήτητα έλαμψε περισσότερο από όλους στα χρόνια μετά τους Beatles.

Και απέδειξε πως η ικανότητα του ως τραγουδοποιού ήταν τεράστια.

Εξάλλου λίγοι ξέρουν πως εκπληκτικά τραγούδια και των Beatles, όπως το «While My Guitar», το «Gently Weeps», το «Here Comes the Sun» και το «Something» είναι δικά του.

Μήπως τελικά ο George Harrison είναι η απόδειξη πως σε ένα συγκρότημα το ταλέντο μπορεί να κρύβεται εκεί που δεν το περιμένουμε;


[ΠΗΓΗ]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ