Ανακαλούνται πάνω από 5 εκατ. Honda και Daihatsu

Η Honda και η Daihatsu, προχωράει στην ανάκληση περισσότερων από πέντε εκατομμυρίων αυτοκινήτων παγκοσμίως, για αντικατάσταση πιθανών ελαττωματικών αερόσακων της ιαπωνικής εταιρείας Takata.

 


Article featured image
Article featured image

Η απόφαση αυτή, έγινε γνωστή μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της Toyota και της Nissan ότι θα προχωρήσουν στην ανάκληση περίπου 6,5 εκατομμυρίων οχημάτων παγκοσμίως, καθώς από έρευνες προέκυψε ότι το σύστημα της Takata που φουσκώνει τους αερόσακους δεν ήταν σωστά σφραγισμένο και κινδύνευαν να καταστραφούν από την υγρασία.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες Honda,Toyota και Nissan ανακοίνωσαν ότι οι ανακλήσεις έχουν προληπτικό χαρακτήρα και ότι δεν έχουν σημειωθεί ατυχήματα ή τραυματισμοί εξαιτίας των αερόσακων.



Με τις ανακλήσεις της Honda και της Daihatsu αυξάνεται σε περίπου 36 εκατομμύρια ο αριθμός των οχημάτων που έχουν ανακληθεί παγκοσμίως από το 2008 εξαιτίας των ελαττωματικών αερόσακων της Takata.



Η Honda έχει μέχρι στιγμής σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος από τις ανακλήσεις που συνδέονται με τους αερόσακους οι οποίοι μπορούν να εκραγούν εκτοξεύοντας θραύσματα στο εσωτερικό του οχήματος.

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Ειδικοί απαντούν εάν υπάρχει η καλύτερη οδοντόβουρτσα για χρήση

Article featured image

Το 1967, ένα αγόρι έκλεψε μεσαιωνικά πλακάκια από μοναστήρι και τώρα επανεμφανίστηκαν σε κουτί με γλυκά

Article featured image

Tο ιπποποταμάκι που εντοπίστηκε να σπρώχνει τη νεκρή μητέρα του, βρίσκει παρηγοριά στην αγκαλιά των φροντιστών του