7 τρόποι για να ξεπεράσεις το hangover

Το να ξυπνάς το πρωί με hangover, δεν είναι και ότι καλύτερο.

 


Article featured image
Article featured image

Ζαλάδες και πόνοι σε κάνουν να μετανιώνεις την ώρα και τη στιγμή που ήπιες λίγο παραπάνω, ακόμη κι αν πέρασες ένα καταπληκτικό βράδυ ξεφαντώνοντας.

Για να μην μετανιώσεις το επόμενο 24ωρο την ξέφρενη νύχτα που πέρασες και τα ποτά που ήπιες, σου παρουσιάζουμε 7 τρόπους που θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις το hangover.

 

2 ποτήρια παγωμένο νερό

Δεν είναι τυχαίο που συνήθως το πρώτο πράγμα που ζητάει κανείς είναι ένα ποτήρι νερό. Με την κατανάλωση τουλάχιστον δύο ποτηριών κρύου νερού, μπαίνεις στο σωστό δρόμο.

 

Επέλεξε ένα αναψυκτικό τύπου Sprite, ή κάποιο με καφεΐνη, χωρίς ζάχαρη

Η κατανάλωση ενός τέτοιου αναψυκτικού θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα, διότι θα βοηθήσει τον οργανισμό σου να αποβάλλει σιγά σιγά το αλκοόλ.

 

Χυμός λεμονιού

Το λεμόνι, βοηθά σταδιακά το συκώτι να αρχίσει να θεραπεύεται από το αλκοόλ. Οι τοξίνες θα αποβληθούν από το σώμα, ενώ παράλληλα το λεμόνι θα ενισχύσει την πέψη και την κυκλοφορία των γαστρικών υγρών.

 

Κράκερς και τοστ

Η αφυδάτωση είναι ο μόνος λόγος που σε κάνει να νιώθεις «κομμάτια». Οι υδατάνθρακες θα βοηθήσουν το σάκχαρο να επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα στο αίμα.

 

Μπανάνα με πρέτζελς

Ένας από τους πιο παράξενους τρόπους να γιατρέψεις το hangover, είναι να φας μπανάνα με ψωμί τύπου πρέτζελς. Ο λόγος; Το πρέτζελς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, ενώ η μπανάνα είναι πλούσια σε ποτάσιο. Και τα δύο βοηθούν το σώμα να κρατήσει τα υγρά του, ώστε να περιοριστεί η αφυδάτωση.

 

Σκόρδο με γκρέιπφρουτ

Το σκόρδο βοηθά το συκώτι να αποβάλλει τις τοξίνες και να προστατευτεί. Παράλληλα, το γκρέιπφρουτ κάνει το στομάχι να «καίει» λίπος, αντί να αποθηκεύει, ενισχύοντας τον οργανισμό με αντιοξειδωτικά ένζυμα.

 

Τσάι από βότανα

Το τσάι από βότανα, ιδιαίτερα από τζίντζερ ή μέντα, θεωρούνται πως είναι το τέλειο χαλαρωτικό ρόφημα. Μειώνει τους στομαχόπονους και τη ναυτία σας, ενώ είναι χρήσιμο και για το συκώτι.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ