Γράψε ότι θες στην πινακίδα σου [προωθείται νομοσχέδιο]

Φτάνει πια με τις συμβατικές πινακίδες στο αυτοκίνητο, αφού αν περάσει τελικά το νομοσχέδιο που βρίσκεται ήδη στη Νομική Υπηρεσία για επεξεργασία, θα μπορούμε να αναγράψουμε πάνω σε αυτές ότι θέλει ο καθένας, ότι επιθυμούμε.

 


Article featured image
Article featured image

Θα μπορούμε να το παίξουμε κι εμείς σταρ όπως αρκετοί ποδοσφαιριστές (όλοι θυμόμαστε τα νούμερα στην θρυλική μπεμβέ του Μαλέκου) ή θα μπορούμε ακόμα να δείξουμε πόσο χιούμορ έχουμε.

Προϋπόθεση είναι πως, οι πινακίδες, θα πρέπει να περιέχουν συνδυασμό γραμμάτων και αριθμών. Αφού τις αποκτήσουμε (μέσα από μια διαδικασία πλειστηριασμού), θα μπορούμε στη συνέχεια να τις μεταφέρουμε στο επόμενό μας όχημα ή ακόμα και να τις πωλήσουμε σε τρίτο πρόσωπο, πάντα μετά από έγκριση.

Όπως ξέρουμε, η νομοθεσία σήμερα επιτρέπει μόνο τη δημοπράτηση διακριτικών σημείων ταυτότητας (πινακίδων) ενός συγκεκριμένου οχήματος για την τρέχουσα γραμματοσειρά. Γίνεται ένας πλειστηριασμός διαδικτυακά, με τον κάθε ενδιαφερόμενο να μπορεί να αγοράσει το δικαίωμα επιλογής αριθμού της τρέχουσας σειράς. Τα τρία γράμματα είναι καθορισμένα, ενώ επιλέγεις αριθμό από το 1 μέχρι το 999 (με εξαίρεση το 13, 69 και 666 που δεν διατίθενται σε αυτοκίνητα).

Ελπίζουμε πως, με τη νέα νομοθεσία θα επιτραπεί και η χρήση των τριών πιο πάνω αριθμών, όπως και η χρήση του δολλαρίου/ευρώ/φράγκου/γεν/λίρας εκεί όπου παρίσταται ανάγκη. Ή έχουμε χιούμορ ή δεν έχουμε σε τούτο τον τόπο.

Εμείς, πάντως, τους χρησιμοποιούμε, όχι τίποτε άλλο, απλώς για να σας δώσουμε να καταλάβετε τι θα κυκλοφορεί σύντομα στους δρόμους του νησιού.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ