Μεγάλη επιτυχία της Κύπρου σε διαγωνισμό της ΝΑΣΑ

Μια σπουδαία διάκριση πέτυχε μια συμμετοχή από την Κύπρο στο «International Space Apps Challenge» της ΝΑΣΑ.

 


Article featured image
Article featured image

Η ομάδα «Arachnobeea» επιλέγηκε ως μία από τις έξι καλύτερες ομάδες του κόσμου ανάμεσα σε σχεδόν 1,000 ομάδες από 135 διαφορετικές περιοχές και διακρίθηκε με το πρώτο βραβείο διεθνώς στην κατηγορία «Best Mission Concept».

Αναδείχθηκε από το τοπικό «Space Apps Challenge Limassol 2015» που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο στο ΤΕΠΑΚ.

Η ομάδα, που αποτελείται από άτομα από την Κύπρο, την Ουκρανία, την Αρμενία και τη Σερβία, θα προσκληθεί από τη ΝΑΣΑ για να παρακολουθήσει την εκτόξευση ενός μη επανδρωμένου διαστημικού σκάφους από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ. Το σκάφος θα μεταφέρει προμήθειες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Το πρότζεκτ με το οποίο η Arachnobeea συμμετείχε στο Space Apps Challenge αφορούσε στην τροποποίηση ενός ελικοφόρου drone, ώστε να είναι σε θέση να μπορεί να προσαρτάται σε μεταλλικές κατασκευές, με τη χρήση ηλεκτρομαγνητικών βραχιόνων, καθώς και να μπορεί να κινείται πάνω σε αυτές.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή θεωρείται ότι μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στους αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, αφού τα τροποποιημένα drones θα μπορούν να λειτουργούν σαν προσωπικοί βοηθοί των αστροναυτών-μηχανικών, τόσο κατά τη διάρκεια παραμονής τους εντός του σταθμού, όσο και κατά τη διενέργεια επισκευών στο εξωτερικό του.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ