Η ζωή χωρίς shampoo [να πλένεστε με ό,τι τρώτε]

Χαρακτηρίζει τον εαυτό της ως μία τυπική, μοντέρνα hippie που αρέσκεται στο να δίνει συμβουλές για τη φυσική ομορφιά και τον μητρικό θηλασμό.

 


Article featured image
Article featured image

Σε συνέντευξή της στο ΓΚΡΕΚΑ, η Lucy Aitken Read εξηγεί κυρίως πως είναι η ζωή χωρίς σαμπουάν –η ίδια έχει χρόνια να χρησιμοποιήσει- και γιατί είναι πολύ καλύτερα να πλένουμε τα μαλλιά μας μόνο με κάτι που θα τρώγαμε.

Αβοκάντο, φρέσκο αυγό, μαγειρική σόδα και τσάι από μελισσόχορτο είναι μόνο μερικά από τα καθαριστικά των μαλλιών της που η Lucy υιοθέτησε λίγο μετά που έγινε μητέρα και είχε «ένα επιπλέον κίνητρο για να δοκιμάσει μια ζωή χωρίς χημικές ουσίες».

«Στην αρχή είναι δύσκολο γιατί τα μαλλιά μας έχουν συνηθίσει να παράγουν φυσικές λιπαρές ουσίες σε μεγάλες ποσότητες και στη συνέχεια να τις αποβάλλουν. Αυτός είναι, άλλωστε, ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι έχουν συχνά λαδωμένα μαλλιά μόλις μία ή δύο μέρες αφότου λουστούν με σαμπουάν. Όταν αποφασίζουμε να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε σαμπουάν, στην αρχή τα μαλλιά μας συνεχίζουν να παράγουν αυτές τις λιπαρές ουσίες σε μεγάλες ποσότητες, και ειλικρινά, τον πρώτο καιρό τα μαλλιά δείχνουν και μυρίζουν αφόρητα! Μετά από λίγο, ωστόσο, το κεφάλι μας καταλαβαίνει τι συμβαίνει και αρχίζει να ρυθμίζει την παραγωγή λιπαρών ουσιών και με λίγη βοήθεια, τα μαλλιά μας μπορούν να αρχίσουν να ‘φροντίζουν τον εαυτό τους».

Τα μαλλιά της πλέον είναι πολύ πιο υγιή, δεν σπάνε και δεν έχουν ψαλίδα, συμπληρώνει.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη ΕΔΩ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ