10 χρόνια Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού [νέος χώρος, ίδιοι στόχοι]

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού γιορτάζει τα 10 χρόνια διεξαγωγής του και επανέρχεται ανανεωμένο σε ένα νέο χώρο στο κέντρο της Λεμεσού αλλά παραδοσιακό σε όλα όσα το έκαναν αγαπητό μέσα στα χρόνια στους κατοίκους της πόλης και σε όλους τους φανατικούς του επισκέπτες.



 


Article featured image
Article featured image

Νέα εστία

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η πρώτη Αυγούστου έχει καθιερωθεί ως η πρώτη φεστιβαλική νύχτα του πολυαναμενόμενου Διεθνούς Φεστιβάλ Nτοκιμαντέρ Λεμεσού, που θα διαρκέσει μέχρι και τις 8 Αυγούστου 2015. Για πρώτη χρονιά φέτος, το Φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί στο Κέντρο Ευαγόρα Λανίτη, στην καρδιά της παλιάς πόλης της Λεμεσού, δίπλα στο Μεσαιωνικό Κάστρο.

«Μέσα στα εννιά χρόνια που προηγήθηκαν της φετινής επετειακής έκδοσης, το κοινό μας αυξήθηκε κατακόρυφα με αποτέλεσμα πολλοί θεατές να μένουν έξω από την κινηματογραφική αίθουσα λόγω έλλειψης θέσεων. Για τον λόγο αυτό, επιλέξαμε φέτος ένα νέο, πιο άνετο χώρο, με καλύτερες αλλά και πιο δροσερές συνθήκες θέασης και προβολής», αναφέρει ο Γιάγκος Χατζηγιάννης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ.

Και όλα τα άλλα βεβαίως παραμένουν ίδια: το υψηλό επίπεδο του προγράμματος, με μερικές από τις καλύτερες και πιο πολυσυζητημένες διεθνείς παραγωγές, τα εργαστήρια κινηματογράφου, οι DJ - έκπληξη που θα εμφανιστούν σε έναρξη και λήξη, οι ενθουσιώδεις εθελοντές, το μπαρ του Φεστιβάλ με τα δροσερά mojito, μα και η ατέλειωτη καλοκαιρινή διάθεση!

Δυναμικά στην ευρωπαϊκή αρένα

Φέτος το Φεστιβάλ εντάσσεται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Moving Docs, μαζί με αλλά εφτά ευρωπαϊκά φεστιβάλ και οργανισμούς. Το Moving Docs αποτελεί μια πρωτοβουλία του European Documentary Network (EDN) και στηρίζεται από το πρόγραμμα Creative Europe της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόκειται για μια κοινοπραξία που δημιουργήθηκε για την από κοινού πανευρωπαϊκή διανομή ταινιών ντοκιμαντέρ. Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία καινοτόμων στρατηγικών προώθησης σε ακρoατήρια σε αστικά κέντρα και αγροτικές περιοχές της Ευρώπης, έτσι ώστε το κοινό να έχει την ευκαιρία απολαμβάνει συχνές προβολές ταινιών ντοκιμαντέρ μέσα από μια μεγάλη ποικιλία μέσων.

Οι στόχοι διαχρονικοί

Η φετινή διοργάνωση παραμένει σταθερή στους βασικούς, διαχρονικούς στόχους του Φεστιβάλ: την ανάδειξη της τέχνης του δημιουργικού ντοκιμαντέρ, την περαιτέρω ανάπτυξη της κινηματογραφικής παιδείας στην Κύπρο και την καθιέρωσή του ως «τόπου» συνάντησης για κινηματογραφιστές, καλλιτέχνες και φίλους του σινεμά από όλον τον κόσμο. Το Φεστιβάλ θα επιδιώξει, για ακόμη μια φορά, να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες όπου ο πολίτης / θεατής θα συμμετέχει σε μια πολιτιστική δράση που να τον καθιστά αποδέκτη πληροφοριών και να ανοίγει την δίοδο προς μια πιο εναλλακτική και ουσιαστική ενημέρωση.

Σημειώσατε «Χ» την πρώτη Αυγούστου

Με το εμβληματικό Χ, που συμβολίζει τα δέκα χρόνια ύπαρξής του, κοσμείται η προκαταρκτική αφίσα του Φεστιβάλ, και, με αυτή την ελλειπτική δήλωση, μας υπόσχεται πολλά για τη φετινή επετειακή διοργάνωση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αποτείνεστε στο τηλέφωνο 77 77 25 52, στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@filmfestival.com.cy και στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ καθώς και στη σελίδα του φεστιβάλ στο Facebook


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ