57 παραλίες της Κύπρου βραβεύτηκαν με Γαλάζια Σημαία

Τα νερά της Κύπρου, αναδείχθηκαν ως τα πιο ποιοτικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ 57 κυπριακές παραλίες, βραβεύτηκαν με το θεσμό της Γαλάζιας Σημαίας.

 


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με την Αναπληρωτή Γενική Διευθύντρια του ΚΟΤ, Αννίτα Δημητριάδου: «Αυτό αποτελεί σημαντική τιμή και ισχυρό εργαλείο τουριστικής προβολής του νησιού μας στο εξωτερικό, αφού η θάλασσα, ο ήλιος και οι παραλίες αποτελούν την αιχμή του δόρατος του τουριστικού προϊόντος μας».

Σε γραπτή της δήλωση η κ. Δημητριάδου εκφράζει «την ικανοποίηση και τη χαρά μας αφού πληροφορηθήκαμε ότι και φέτος τα θαλάσσια νερά κολύμβησης της Κύπρου είναι τα καθαρότερα και ποιοτικότερα νερά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μαζί με αυτά της Μάλτας, σύμφωνα με τους ελέγχους που έγιναν βάσει της σχετικής ευρωπαϊκής οδηγίας».

«Παράλληλα, ικανοποίηση εκφράζουμε και για το γεγονός ότι 57 παραλίες της Κύπρου βραβεύτηκαν φέτος με τη Γαλάζια Σημαία», αναφέρει η κ. Δημητριάδου.

Εξηγεί ότι «ο θεσμός αυτός απονέμεται σε παραλίες οι οποίες πληρούν μια σειρά κριτηρίων, συμπεριλαμβανομένων, της ποιότητας του θαλάσσιου νερού με βάση τη σχετική οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και πληροφόρησης και της οργάνωσης της παραλίας και ασφάλειας των λουομένων».

Η κ. Δημητριάδου αναφέρει ότι «βεβαίως, οι σημαντικές αυτές διακρίσεις δεν μας εκπλήττουν αφού γνωρίζουμε πολύ καλά τα επίπεδα και την ποιότητα του τουριστικού μας προϊόντος σε σχέση με τις παραλίες και τα νερά κολύμβησης, η προσπάθεια όμως για περαιτέρω πρόοδο θα συνεχιστεί», σημειώνει.


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ