Στην Κύπρο το νέο Mazda 2

Το καινούριο supermini της Mazda βρίσκεται στις βιτρίνες της Γεω Παυλίδης & Αραούζος.

 


Article featured image
Article featured image

Το μικρό μοντέλο της ιαπωνικής εταιρίας πρωτοπαρουσιάστηκε στα διάφορα σαλόνια κάτω από το πρωτότυπο Hazumi, το οποίο υπήρξε ο προάγγελος του μοντέλου παραγωγής.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, «σχεδιαστικά, το νέο Mazda 2 ενσωματώνει τη σχεδιαστική φιλοσοφία «Kodo» και πολλά από τα στοιχεία τα έχουμε συναντήσει και σε άλλα μοντέλα της γκάμας όπως το  Mazda 3 και Mazda 6».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «οι γραμμές και τα σχήματα του σχεδιασμού KODO – Soul of Motion - αντιπροσωπεύουν την ενέργεια και τη δυναμικότητα των αυτοκινήτων της Mazda. Η φιλοσοφία αυτή πηγάζει μέσα από τα πολλά χρόνια δοκιμών και εξέλιξης που μετράει η Mazda. Η μεγάλη μπροστινή μάσκα, οι τονισμένοι θόλοι των τροχών και οι νερώσεις του καπό είναι μόνο μερικά στοιχεία που προσδίδουν δυναμισμό στο ολοκαίνουριο Mazda2».

Όπως αναφέρεται, «εντελώς ανανεωμένο είναι και το εσωτερικό του Mazda 2. Η βελτίωση είναι τεράστια σε σχέση με του προηγούμενου μοντέλου, τόσο όσον αφορά τη σχεδίαση όσο και την ποιότητα κατασκευής. Χώρος όπου δεσπόζει η οθόνη πολυμέσων την οποία ελέγχεις μέσω ενός περιστροφικού χειριστηρίου δίπλα στο χειρόφρενο. Στα highlights περιλαμβάνεται και το head-up display, κάτι που δεν συναντούμε σε αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας.Παράλληλα, στον πίνακα οργάνων ξεχωρίζει το μεγάλο αναλογικό στροφόμετρο με το ψηφιακό ταχύμετρο στο κάτω μέρος». 

Αναφέρεται επίσης ότι «με μήκος 4.06 μέτρα και πλάτος 1.695 μέτρα, το νέο Mazda2 ξεχωρίζει και για τους άφθονούς χώρους που προσφέρει στους επιβάτες του ενώ ο χώρος αποσκευών φθάνει τα 280 λίτρα. Διαστάσεις που έχουν άμεσο αντίκτυπο και στο δρόμο αφού δίδουν την αίσθηση στον οδηγό ότι βρίσκεται πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου μεγαλύτερης κατηγορίας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «το μοντέλο παρουσιάζεται στην κυπριακή αγορά σε εκδόσεις με βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρου με 75 και 90 ίππους καθώς και με ένα ίδιας χωρητικότητας diesel κινητήρα με απόδοση 105 ίππων. Πιο συγκεκριμένα, στη βάση της γκάμας θα βρεθεί ο βενζινοκινητήρας SkyActiv G με απόδοση 75 ίππων και 135 Nm ροπής. Σε συνδυασμό με μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων η τιμή μέσης κατανάλωσης φτάνει τα 4,7 λίτρα/100 χλμ. και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε 110 γρ./χλμ. Ο ίδιος κινητήρας θα είναι διαθέσιμος και σε έκδοση με 90 ίππους με 148 Nm ροπής, προσφέροντας τη δυνατότητα επιλογής ενός αυτόματου κιβωτίου έξι σχέσεων. Σε αυτήν την περίπτωση η μέση τιμή κατανάλωσης ανέρχεται σε 4,8 λίτρα/100 χλμ.  Τέλος, η γκάμα για την Κυπριακή αγορά περιλαμβάνει και τη μοναδική πετρελαιοκίνητη έκδοση στα 1,5 λίτρα. Ο SkyActiv D θα προσφέρει ισχύ 105 ίππων και 220 Nm ροπής. Σε συνδυασμό με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων η μέση τιμή κατανάλωσης περιορίζεται σε 3,4 λίτρα».

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι το νέο Mazda2, έχει πρόσφατα κερδίσει ένα από τα πιο σημαντικά βραβεία της αυτοκινητοβιομηχανίας της Γερμανίας, το 2014 Χρυσό Τιμόνι στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων.  

«Το Golden Steering Wheel είναι ένα βραβείο αυτοκινήτων οργανώνεται από τη γερμανική Κυριακάτικη εφημερίδα Bild am Sonntag και το περιοδικό αυτοκινήτων Auto Bild. Το καλύτερο νέο αυτοκίνητο σε κάθε κατηγορία καθορίζεται μέσω ενός συνδυασμού της ψηφοφορίας αναγνώστη και αξιολογήσεις από μια επιτροπή κριτών αποτελούμενη από δημοσιογράφους του ειδικού τύπου και άλλα».  

Τέλος, αναφέρεται ότι το νέο Mazda2 ήταν το μόνο ιαπωνικό όχημα για να λάβει ένα βραβείο σε κάθε κατηγορία φέτος.  Είναι η τέταρτη φορά που ένα Mazda κερδίζει τον εν λόγο βραβείο, Το  Mazda 323 πήρε το βραβείο το 1985 και το 1989, και το Mazda 626 κέρδισε το 1992.  


πηγη: inbusiness

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ