«Αγαπάμε τις ακτές μας»

Με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το θέμα των σκουπιδιών της θάλασσας, το Κέντρο Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ με την υποστήριξη της Α/φοί Λανίτη, παρουσίασαν μια πρωτότυπη δράση στο 5ο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης της Green Dot.

 


Article featured image
Article featured image

Η δράση περιλάμβανε την έκθεση «Δάσος Βαρελιών για τα σκουπίδια της θάλασσας – MARLSICO», ενημέρωση από εθελοντές- επιστήμονες της ΑΚΤΗΣ για τα μικροπλαστικά και παρουσίαση της γιγα-έκδοσης του Οδηγού για Δράση για τα Σκουπίδια της Θάλασσας.

Στις 16 Μαΐου, στο πάρκο Ακροπόλεως, το κοινό είχε τη δυνατότητα να δει και να μάθει πολλά για τις θάλασσες μας!

Η κα Κάλια Πατσιά Public Affairs & Communications Manager της Α/φοί Λανίτη δήλωσε: «Η προώθηση της περιβαλλοντικής συνείδησης στους κύπριους πολίτες είναι ένας από τους στρατηγικού πυλώνες της εταιρίας μας. Η έκθεση MARLISCO αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα παρέμβασης που καταφέρνει να κερδίσει την προσοχή του κοινού. Στηρίζοντας την προσπάθεια αυτή, συνεργαζόμαστε με τον Μη Κυβερνητικό Οργανισμό ΑΚΤΗ και θέλουμε να καλλιεργήσουμε την υπευθυνότητα για προστασία των θαλασσών και του περιβάλλοντος γενικότερα, ιδιαίτερα τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες που θα κατακλύσουμε τα παραλιακά θέρετρα».

Η δράση διεξάγεται με την υποστήριξη της Α/φοί Λανίτη στο πλαίσιο της ευρύτερης Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για την μείωση της θαλάσσιας ρύπανσης και την αντιμετώπιση του αυξανόμενου κινδύνου που απειλεί άμεσα το περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία και ασφάλεια των παράκτιων Ευρωπαϊκών χωρών. Η πρωτοβουλία έχει ήδη λάβει χώρα σε 15 χώρες και τέσσερις ευρωπαϊκές περιφερειακές θάλασσες: Βορειοανατολικού Ατλαντικού, Βαλτικής, Μαύρης Θάλασσας και Μεσογείου. 

Στις επόμενες βδομάδες η έκθεση θα φιλοξενηθεί από το Δήμο Λεμεσού στην περιοχή κάστρου και από τον δήμο Λευκωσίας στην πλατεία των οδών Λήδρας & Ονασαγόρου.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ