Οι πιο πεινασμένοι λαοί του κόσμου

Ο αριθμός των ανθρώπων που πεινούν στον κόσμο έχει μειωθεί φτάνοντας τα χαμηλότερα ποσοστά των τελευταίων 25 χρόνων, κυρίως χάρη στην οικονομική ευημερία στην Κίνα και σε άλλες αναπτυσσόμενες χώρες.

 


Article featured image
Article featured image

Μόλις 25 χρόνια πριν όμως, περισσότεροι από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι βρίσκονταν σε μεγάλη φτώχεια και δεν είχαν πρόσβαση σε επαρκή τροφή για να ζήσουν μια υγιή ζωή.

Σήμερα, ο αριθμός των υποσιτιζόμενων ανθρώπων ανέρχεται σε 795 εκατομμύρια, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση πείνας του ΟΗΕ, η οποία δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη, 27 Μαΐου.

Ο αριθμός των ανθρώπων που υποσιτίζονται σήμερα έχει μειωθεί από το 18,6% του 1990-1992 στο 10,9% (2014-2015) από το 1990-1992, ενώ στις αναπτυσσόμενες χώρες, η βελτίωση είναι ακόμη πιο δραματική από το 23,3% του 1990 - 1992 στο 12,9% σήμερα.

 

Παγκόσμια Πείνα 1990-1992

 

Παγκόσμια Πείνα 2014-2015


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Νέο φάρμακο για τον προχωρημένο καρκίνο του προστάτη έδειξε ενθαρρυντικά αποτελέσματα σε πρώιμη κλινική δοκιμή

Article featured image

Times: Το Ηνωμένο Βασίλειο θα στείλει πολεμικό πλοίο για την υπεράσπιση της στρατιωτικής βάσης στην Κύπρο

Article featured image

Ο πόλεμος στο Ιράν προμηνύει μια εποχή βομβαρδισμών με χρήση ΑΙ, ταχύτερων από την «ταχύτητα της σκέψης»