Επιστρέφει η γιορτή των λουλουδιών

Γερμασόγεια και Παραλίμνι αναβιώνουν το ερχόμενο Σαββατοκυρίακο τα Ανθεστήρια.

 


Article featured image
Article featured image

Μετά από δυο χρόνια που δεν πραγματοποιήθηκαν, ο Δήμος Γερμασόγειας επαναφέρει στην πόλη τα Ανθεστήρια. Κατά τη διάρκεια του εορταστικού διημέρου, που φέτος θα γίνει το ερχόμενο Σαββατοκυρίακο, 9 και 10 Μαΐου, θα λειτουργήσει στον χώρο στάθμευσης του ποταμού Γερμασόγειας έκθεση και λαϊκή αγορά φυτών και λουλουδιών.

Στην έκθεση θα λειτουργήσουν επίσης περίπτερα αγγειοπλαστικής, καλαθοπλεκτικής και άλλων παραδοσιακών επαγγελμάτων, όπου παραδοσιακοί τεχνίτες θα κάνουν επίδειξη της τέχνης τους και θα πωλούν τα προϊόντα τους.

Για τα μικρά παιδιά θα λειτουργήσουν χώροι ζωγραφικής και αγγειοπλαστικής, ενώ το καφενείο και άλλα ανάλογα περίπτερα, θα δίνουν την ευκαιρία στον επισκέπτη να δοκιμάζει παραδοσιακά ποτά και γλυκίσματα.

Κορύφωση των εκδηλώσεων θα αποτελέσει η παρέλαση ανθοστολισμένων αρμάτων και πεζοπόρων, την Κυριακή στις 17:30 κατά μήκος του παραλιακού, από τη διασταύρωση της οδού Στυμφαλίδων μέχρι τη διασταύρωση της οδού Χριστάκη Κράνου με την παραλιακή λεωφόρο.

Τα ανθεστήρια θα αναβιώσουν μετά από αρκετά χρόνια το ερχόμενο Σάββατο και στο Παραλίμνι, στις 6 το απόγευμα στη λεωφόρο Πρωταρά, η οποία θα είναι στολισμένη με λουλούδια και ανθοκατασκευές.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Παραλιμνίου αναφέρεται ότι «τα Ανθεστήρια ως θεσμός γιορτάζονταν πριν χρόνια στην Αμμόχωστο και μετέπειτα στο Παραλίμνι με αποκορύφωμα την παρέλαση αρμάτων στολισμένων με λουλούδια στο στάδιο Παραλιμνίου, ενώ αναδεικνύετο και η Πριγκίπισσα της Άνοιξης».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στόχος είναι ο κάθε επισκέπτης να «τοποθετηθεί» σε ένα ανοιξιάτικο και λουλουδένιο κλίμα και σε ηχητικές και μυρωδικές εικόνες Άνοιξης.

 

(Η φωτογραφία είναι από παλιά Ανθεστήρια στην Αμμόχωστο)


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ