Επίθεση σε αντιισλαμική έκθεση [δύο νεκροί κι ένας τραυματίας]

Δύο ένοπλοι, άνοιξαν χθες πυρ σε χώρο όπου λάμβαναν χώρα τα εγκαίνια αντιισλαμικής έκθεσης τέχνης, στην οποία παρουσιάζονταν απεικονίσεις του προφήτη Μωάμεθ από διάσημους σκιτσογράφους στο Γκάρλαντ, κοντά στο Ντάλας της πολιτείας του Τέξας.

 


Article featured image
Article featured image

Οι ένοπλοι, αφού πρώτα πυροβόλησαν από το αυτοκίνητό τους έναν άοπλο φρουρό τον οποίον και τραυμάτισαν, λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, έπεσαν νεκροί από τα πυρά των ειδικών δυνάμεων καταστολής SWAT.

Μεταξύ των παρευρισκομένων βρισκόταν ο Ολλανδός δεξιός λαϊκιστής πολιτικός Χέερτ Βίλντερς, ο οποίος κατά τη διάρκεια ομιλίας του, δήλωσε σοκαρισμένος για την επίθεση.

Στη συνέχεια, σε e-mail του στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Ολλανδός πολιτικός, αφού σημείωσε πως είναι σώος και αβλαβής, διευκρίνισε ότι είχε πάει για να μιλήσει για τα σκίτσα, για το ισλάμ και για την ελευθερία της έκφρασης, πριν αποχωρήσει από εκεί.

«Είμαι σοκαρισμένος. Πρόκειται για μια επίθεση εναντίον της ελευθερίας της έκφρασης των πάντων», τόνισε ο Βίλντερς.

Σύμφωνα με το dallasnews.com, οι σοροί των δύο ενόπλων παρέμειναν για ώρες στον δρόμο έξω από το Culwell Center, όπου διεξαγόταν η εκδήλωση, ενώ οι ταυτότητές τους δεν αποκαλύφθηκαν. Ταυτόχρονα, ειδικές δυνάμεις πυροτεχνουργών ερευνούσαν αν εντός του αυτοκινήτου τους υπήρχε κάποιο είδος εκρηκτικού μηχανισμού, έτοιμου προς έκρηξη.

Σημειώνεται ότι για την εκδήλωση είχαν κοπεί μόνο για την ημέρα των εγκαινίων 200 εισιτήρια, ενώ συνολικά στον χώρο υπήρχαν 300 άνθρωποι. Αφού, οι αστυνομικοί εκκένωσαν την αίθουσα, έδωσαν όλοι τους κατάθεση στο FBI.


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ