4 τελευταίες παραστάσεις για τη μεγάλη επιτυχία του Κώστα Ταχτσή

Το έργο της Κεντρικής Σκηνής του ΘΟΚ «Το τρίτο στεφάνι» του Κώστα Ταχτσή, μετά τις πολύ επιτυχημένες παραστάσεις που δόθηκαν αρχικά στην Κύπρο και μετέπειτα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στην Αθήνα, όπου και καταχειροκρατήθηκε, επιστρέφει ξανά στη σκηνή για 6 παραστάσεις, ολοκληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο τον κύκλο του.

«Το τρίτο στεφάνι», το αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Κώστα Ταχτσή, ένας από τους σημαντικότερους σταθμούς της νεοελληνικής πεζογραφίας, ανεβαίνει στην Κεντρική Σκηνή του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά, δραματοποίηση Σάββα Κυριακίδη και μουσική Ευανθίας Ρεμπούτσικα.

Μέσα από τις μνήμες και τις αφηγήσεις δύο γυναικών, της Εκάβης (Αννίτα Σαντοριναίου) και της Νίνας (Στέλα Φυρογένη), ο συγγραφέας σκιαγραφεί τον χαρακτήρα του νεοέλληνα μικροαστού, όπως αυτός διαμορφώθηκε κατά το πρώτο μισό του περασμένου αιώνα. Πάθη, παράνομοι έρωτες, ματαιώσεις, ψέματα, απογοητεύσεις, θάνατοι συνθέτουν το παρελθόν των εμβληματικών αυτών γυναικών, αποκαλύπτοντας έτσι την παθογένεια των νεοελλήνων να απελευθερωθούν από τις καταπιεστικές δομές της οικογένειας και κοινωνίας. Το προσωπικό συνδιαλέγεται με το κοινωνικό και εθνικό παρελθόν, την ιστορία της Ελλάδας των νεότερων χρόνων, η οποία βρίθει από ένδοξες αλλά και τραγικές στιγμές. Μια ερμηνεία στο παρόν της κρίσης αξιών και ταυτότητας του σήμερα μέσα από μια κωμικοτραγική Ταχτσική ιστορία του χθες.

Ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης): Ανδρέας Τσέλεπος (Άκης), Στέλα Φυρογένη (Νίνα), Ιωάννα Σιαφκάλη (Κατίγκω, Αράπω, Οσία Ευφημία), Αντωνία Χαραλάμπους (Μαρία), Ηρόδοτος Μιλτιάδους (Αργύρης, Φώτης, Καλόγερος), Θέα Χριστοδουλίδου (Πριγκίπισσα, Γαλάτεια), Σώτος Σταυράκης (Αραβαντινός, Παπαθανασίου, Κασιμάτης, Μαργαρίτης), Δημήτρης Αντωνίου (Ντίνος, Μπάμπης, Συμβολαιογράφος, Εισαγγελέας), Ζωή Κυπριανού (Ερασμία), Ντίνος Λύρας (Αντώνης), Πολυξένη Σάββα (Μαριέττα, Βικτώρια), Αννίτα Σαντοριναίου (Εκάβη), Λουκάς Ζήκος (Γιάννης, Πρόεδρος, Καλαποθάκης), Έλενα Δημητρίου (Ναϊρεντίν), Κύνθια Παυλίδου (Ιουλία, Φρόσω), Χριστίνα Χριστόφια (Παπαδιά, Κυρία Μαργαρίτη, Όμπερ),  Ερμίνα Κυριαζή (Ντόμνα), Παναγιώτης Λάρκου (Θόδωρος), Κρίστη Παπαδοπούλου (Ελένη), Νιόβη Χαραλάμπους (Πολυξένη), Γιώργος Κυριάκου (Δημήτρης).

Οι παραστάσεις θα δοθούν στην Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης της Κεντρικής Σκηνής του ΘΟΚ, την Πέμπτη 7, την Παρασκευή 8, το Σάββατο 9 & και το Σάββατο 16 Μαΐου στις 20.00.

Για περισσότερες πληροφορίες, τηλέφωνο 77772717.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ