Με το ένα πόδι στον τελικό η Μπαρτσελόνα [βίντεο]

Το ψεσινό παιχνίδι στο Καμπ Νου, μεταξύ Μπαρτσελόνα και Μπάγερν, ήταν από κείνα στα οποία μπορούν να συμβούν τα πάντα. Θα μπορούσε να τελειώσει 0-0, 4-0, ή και 0-4.

 


Article featured image
Article featured image

Μέχρι το 77ο λεπτό, όλα έδειχναν ότι η πρόκριση δεν θα κλείδωνε από την πρώτη αναμέτρηση, με τη λευκή ισοπαλία να φαντάζει ως το πιο πιθανό αποτέλεσμα. Ή τουλάχιστον, αυτό πίστευε ο παρουσιαστής πως θα συνέβαινε και θεώρησε σωστό να το μοιραστεί μαζί μας.

Μέχρι εκείνη την ώρα, ο Νόιερ ήταν εκπληκτικός και ο Μέσι δεν είχε αποφασίσει ακόμα να δείξει την πραγματικά τεράστια κλάση του.

Και ξαφνικά, με ένα σουτ έξω από την περιοχή στο 77’ αλλά και με μια κινηματογραφική ντρίπλα που έκανε στον Μπόατενγκ τέσσερα λεπτά αργότερα, αδειάζοντας κυριολεκτικά τον αντίπαλό του και αναγκάζοντας τον να σωριαστεί φαρδύς στο έδαφος, σκάβοντας μάλιστα την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα της Μπάγιερν, πέτυχε δυο φανταστικά γκολ και έστειλε τους απανταχού Καταλανούς στους εφτά ουρανούς.

Όχι, τελικά δεν ήταν ο Νόιερ «το αφεντικό του γηπέδου», όπως όλοι πιστεύαμε μέχρι και το τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης. Τι κι αν είχε κατεβάσει τα ρολά ουκ ολίγες φορές; Αυτός που είχε τελικά τον τελευταίο λόγο ήταν ο Αργεντίνος άσος με το νούμερο 10 στην πλάτη.

Με δύο γκολ και μία ασίστ (στον Νεϊμάρ) για το τρίτο, ο Μέσι οδήγησε την Μπαρτσελόνα στον θρίαμβο επί της Μπάγερν με 3-0 στον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα, στην επιστροφή του στο Καμπ Νου αποθεώθηκε από τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα, αλλά τα «δικά του» παιδιά τον πλήγωσαν στο τέλος.  H Μπαρτσελόνα είναι πλέον με το ένα πόδι στον τελικό του Βερολίνου.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ