Βιβλιομουρμούρα #20: Άγγελος Θανάτου, Camilla Lackberg

Αν ένας άνθρωπος μπορεί να δείχνει τόσο πολύ μίσος, σκεφτείτε πόση αγάπη μπορούμε να δείξουμε όλοι μαζί.

 


Article featured image
Article featured image

Γράφει η Μαρία Πιριπίτση

 

Δε μπορείς να αλλάξεις το παρελθόν. Δεν μπορείς να ξεφύγεις από το μέλλον. Και αυτό επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά με τον «Άγγελο Θανάτου» από τη Camilla Lackberg. 

Το Πάσχα του 1974 μια οικογένεια εξαφανίζεται λίγο έξω από τη Φιελμπάκα. Η μόνη επιζήσασα είναι η Έμπα, η κόρη της οικογένειας, η οποία είναι ενός έτους.

Τώρα επιστρέφει στο νησί όπου ο πατέρας της κάποτε διηύθυνε ένα οικοτροφείο με σιδερένια πυγμή. Δεν περνάει πολύς καιρός και η Έμπα πέφτει θύμα εμπρηστικής επίθεσης. Κατά την έρευνα της Σήμανσης, διαπιστώνεται ότι κάτω από το πάτωμα της τραπεζαρίας υπάρχει ξεραμένο αίμα. Μπορεί όλα αυτά να συνδέονται με την εξαφάνιση της οικογένειας της Έμπα;

Ο ορθολογιστής, συγκροτημένος και μεθοδικός Πάτρικ αντιδιαστέλλεται και συνάμα ολοκληρώνεται από την ευφάνταστη, εύστροφη και τολμηρή Ερίκα, το θηλυκό μυαλό που τολμά να αναζητά στις πιο απίθανες υποθέσεις τις λύσεις των αινιγμάτων, κατορθώνοντας έτσι να κάνει συναρπαστική όχι μόνο τη μεταξύ τους συνύπαρξη, αλλά και την αναγνωστική εμπειρία.

Η υπόθεση παρέμεινε ένα μυστήριο εντελώς ξεχασμένο από την τοπική κοινωνία και οι εμπλεκόμενοι χάνονται στα βάθη του παρελθόντος.

Η ιστορία είναι εξαιρετικά συναρπαστική, καθώς αναμειγνύονται πάρα πολλοί ύποπτοι, οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους και δρουν μέχρι το τέλος με τέτοιο τρόπο που να παραμένουν ακόμη ύποπτοι.

Είναι ο καθένας μας ικανός να διαπράξει μια εγκληματική πράξη; Φαίνεται μέσω των ιστοριών της Camilla –ιδίως στο παρόν μυθιστόρημα «Άγγελος θανάτου»‒ ότι όλοι είναι ικανοί για φόνο, μόνο που η σκανδάλη είναι για τον καθένα διαφορετική.

Άλλο ένα απίθανο, εκπληκτικό, χορταστικό, ανατρεπτικό μυθιστόρημα από τη λατρεμένη μαστόρισσα της αστυνομικής λογοτεχνίας!

Η ένατη της ιστορία με τους τόσο γνώριμους ήρωες και το αγαπημένο περιβάλλον, σε κάνουν να νιώθεις πως επιστρέφεις σε παλιά λημέρια και συναντάς τους παλιούς σου φίλους. Εκεί όμως τελειώνει και η ομοιότητα ανάμεσα στα βιβλία της.

Η κάθε ιστορία είναι τόσο μοναδικά ξεχωριστή, δείγμα του αστείρευτου ταλέντου της Lackberg να «γεννάει» τόσα εγκλήματα, τόσο διαφορετικά μεταξύ τους, σε ένα τόσο μικρό ψαροχώρι!

Μια ιστορία γεμάτη κρυμμένα μυστικά, οικογενειακές ιστορίες που μπλέκουν αριστοτεχνικά το παρελθόν με το παρόν τους, πολυδιάστατους ήρωες, οι οποίοι κουβαλούν ο καθένας τη δική του σκοτεινή κληρονομιά και πολλές ακόμα λεπτομέρειες που όλες μαζί συνθέτουν ένα απίστευτο πάζλ, που κρατάει τον αναγνώστη σε ευχάριστη αγωνία για 552 σελίδες. Ένα φανταστικό ανάγνωσμα που υπόσχεται στους αναγνώστες πολλές σελίδες απόλαυσης και αγωνίας! 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ