Μπράβο καλώς ήλθατε Μακαριώτατε

Σε μια εποχή όπου η κυπριακή τηλεόραση είναι στείρα από κωμικές σειρές, ότι πιο ευχάριστο και ψυχαγωγικό έχει να επιδείξει είναι οι τηλεφωνικές παρεμβάσεις του Μακαριώτατου.

 


Article featured image
Article featured image

Δεν πιστεύω να υπάρχει άνθρωπος που να χαλιέται ή να νευριάζει με τα λεγόμενά του; Όλο αυτό, είναι διασκεδαστικό όσο τίποτα άλλο στις μέρες μας.

Απορώ κιόλας πως συγκρατιούνται οι διάφοροι παρουσιαστές και δεν σωριάζονται στο έδαφος με αυτά που ακούνε οι άνθρωποι.

Ναι, διασκεδάζω με τον Αρχιεπίσκοπο, γιατί ακριβώς είναι ο καθρέφτης ενός μεγάλου κομματιού της κοινωνίας μας. Είναι φτιαγμένος «κατ’ εικόνα ημών και καθ’ ομοίωσιν ημών», όπως θα έλεγε και ο ίδιος σε ένα παράλληλο σύμπαν.

Έχει άποψη για τα πάντα, μιλάει πολύ χωρίς να λέει απολύτως τίποτα, του δίνεται βήμα αφού «είναι κάποιος σημαντικός», τον προσφωνούμε με διάφορα ωραία και εύηχα επίθετα, τον βγάζουμε στα παράθυρα για δέκα λεπτά τουλάχιστον κάθε φορά, ενώ όταν κάνει τηλεφωνικές παρεμβάσεις ενίοτε «ρίχνουμε» και τις γραμμές αυτές που δεν σέβονται ότι στην άλλη άκρη του τηλεφώνου περιμένει ο πνευματικός ηγέτης του τόπου και κανονικά θα έπρεπε να έχουν πέσει από μόνες τους.

Αυτός μας αξίζει λοιπόν και αυτός είναι ο λόγος που τον τρώμε στη μάπα. Απλό.

Εξάλλου, εδώ ταιριάζει γάντι και αυτό που λέμε «αν δεν μπορείς να αποφύγεις κάτι, τουλάχιστον απόλαυσέ το». Πόσω μάλλον σε αυτή την περίπτωση που, αυτό το κάτι, συνοδεύεται από αστείρευτο χιούμορ. Γιατί, χιούμορ έχει ο Χρυσόστομος Β’. Αυτό θα πρέπει να του το πιστώσουμε!

Ένας άνθρωπος που ενώ, κατά τη διάρκεια εκείνης της αμίμητης τηλεοπτικής κόντρας με τον Πιτσιλλίδη μάς ενημέρωνε από αέρος ότι έχει αρκετές δουλειές και άρα δεν είχε χρόνο να κάνει διαλογική συζήτηση μαζί του (αυτό έγινε μέσα Μαρτίου), σχεδόν δύο μήνες μετά συνειδητοποιούμε ότι οι δουλειές που είχε ήταν: α) η κατασκευή μιας πισίνας στην ταράτσα της Αρχιεπισκοπής, ή τζακούζι όπως φρόντισε τελικά να διευκρινίσει, β) η ανάληψη πολλών χιλιάδων ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό της Παναγίας του Τράχωνα και γ) η παρακολούθηση ταχύρρυθμων σεμιναρίων ψυχολογίας. Τι λες, έχει ή δεν έχει χιούμορ;

Κι αν αναρωτιέσαι πως το γνωρίζω για τα μαθήματα ψυχολογίας, πως αλλιώς θα μπορούσε να γνωρίζει με βεβαιότητα και να το μοιράζεται μαζί μας με τόση άνεση ότι τα ομόφυλα ζευγάρια δεν μπορούν να υιοθετούν παιδιά και να τα βγάζουν στην κοινωνία χωρίς ψυχολογικά προβλήματα, σε αντίθεση με τα παιδιά που μεγαλώνουν σε μια φυσιολογική-κανονική οικογένεια, τα οποία παίρνουν πολύ περισσότερα και βγαίνουν τελικά σωστοί άνθρωποι στην κοινωνία;

 



Αν προσπαθήσεις να κατανοήσεις τις απόψεις της εκκλησίας πάνω στο θέμα του Συμφώνου Συμβίωσης -που στην τελική δεν είναι απόψεις της εκκλησίας αλλά δικές του- θα χαλαστείς και θα νοιώσεις βλάκας που ένας τέτοιος άνθρωπος ηγείται της εκκλησίας. Γι’ αυτό σου λέω. Μην χαλιέσαι. Δες το ως ένα ευχάριστο διάλειμμα από τη βαρετή, ενίοτε δραματική (σαν τις κυπριακές σειρές) καθημερινότητά σου.

«Εμείς σίγουρα δεν συναινούμε ούτε συγχαίρουμε κάτι τέτοια. Εδώ έχουμε δημοκρατία. Οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι, μπορούν να αποφασίσουν ελεύθερα και αβίαστα για τον εαυτό τους τι θέλουν. Σίγουρα δεν θα έχουν την ευλογία της εκκλησίας. Εμείς κάτι τέτοιο δεν ευλογούμε, αλλά και δεν πρόκειται να επιτεθούμε κανενός». Ούτε ο καλύτερος σεναριογράφος κωμικής σειράς δεν θα μπορούσε να χωρέσει τόσο αλλόκοτα και αταίριαστα μεταξύ τους πράγματα στην ίδια ατάκα.

«Τέτοια ζευγάρια δεν νομίζω ότι μπορούν να υιοθετούν παιδιά και να τα βγάζουν στην κοινωνία χωρίς ψυχολογικά προβλήματα. Σε μια φυσιολογική-κανονική οικογένεια μπορούν να πάρουν πολύ περισσότερα και να βγουν σωστοί άνθρωποι στην κοινωνία». Στα ταχύρρυθμα της ψυχολογίας που λέγαμε, πρόσθεσε και ένα πέρασμα από την εγκληματολογία. Μπήκε, έψαξε, έμαθε και μας ενημερώνει ότι, όλοι οι διαρρήκτες, δολοφόνοι, βιαστές και λοιπά εγκληματίες προέρχονται όντως από ομόφυλα ζευγάρια! Άσε που και όλα αυτά τα λαμόγια που κατέστρεψαν την Κύπρο, έστω κι αν προέρχονται από «κανονικές» οικογένειες, σίγουρα υπήρχε κάποιος γκέι στην οικογένεια ή στον περίγυρό τους ο οποίος τους «μπόλιασε» με το μικρόβιο και τους έστειλε στον κακό δρόμο.

«Πιστεύω ότι αυτές οι υποθέσεις θα είναι ελάχιστες. Δεν πιστεύω ότι μέγα μέρος του λαού μας θα συμβιώνει με αυτό τον τρόπο. Στην Κύπρο δεν περνούν αυτά». Ένα αστείο έκανε ρε παιδιά ο άνθρωπος. Μην τα παίρνετε όλα τις μετρητοίς. Το λέει ξεκάθαρα και έχει δίκιο. Στην Κύπρο είμαστε, δεν περνούν αυτά. Ποτέ δεν πρόκειται να σταματήσουμε να τα σκάμε στην εκκλησία με αντάλλαγμα την ευλογία στο γάμο μας. Όλα έχουν ένα τίμημα. Η ευλογία του Θεού θα αποτελούσε εξαίρεση;

«Νομίζω ότι ο λαός μας δεν τα δέχεται αυτά έτσι εύκολα-εύκολα». Εδώ ανέχεται εσάς Μακαριότατε… Ελπίζω να μην με παρεξηγήσετε που απαντώ στο χιούμορ σας με χιούμορ!

Σε ερώτηση του παρουσιαστή «αν η εκκλησία θεωρεί τα ΛΟΑΤΙ άτομα κομμάτι της και αν τους αγαπά επίσης όπως και τον υπόλοιπο λαό», αφού ανέφερε ότι δεν κατάλαβε καλά αυτή την (ομολογουμένως απίστευτα δύσκολη για ένα άνθρωπο του Θεού) ερώτηση και όχι γιατί πιάστηκε εξ απροόπτου και δεν ήξερε τι να απαντήσει, προς Θεού, ή απλώς μπορεί να ήταν μέσα στο τζακούζι εκείνη την ώρα και όντως να μην άκουσε, ο Μακαριώτατος απάντησε «Ασφαλώς», ακυρώνοντας και πάλι με χιούμορ τον εαυτό και τα λεγόμενά του, αφού πριν από μόλις δυο λεπτά έλεγε ότι «όλοι αυτοί» δεν θα έχουν την ευλογία της εκκλησίας.

Αφού έχετε που έχετε χιουμοράκι Μακαριώτατε, γιατί δεν το εκμεταλλεύεστε με κανένα βραδινό ψυχαγωγικό σόου;

Σας έχω και το όνομα για την εκπομπή. Πως σας ακούγετε το «Μπράβο καλώς ήλθατε Μακαριώτατε»; Κλεμμένο μεν, έξυπνο και πιασάρικο δε.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ