Η τζαζ στα καλύτερά της [από το Τακούσιης-Καραπατάκης Πρότζεκτ]

Article featured image
Article featured image

Με νέο δίσκο επιστρέφουν οι Τακούσιης και Καραπατάκης, οι οποίοι συνεργάζονται αυτή τη φορά με τον Κρητικό λυράρη Ζαχαρία Σπυριδάκη, και μας παρουσιάζουν την ολοκαίνουργια δουλειά τους σε μια όμορφη τζαζ συναυλία που θα δοθεί στο The Shoe Factory το Σάββατο 20 Ιουνίου.

Έπειτα από την ηχογράφηση του τρίτου τους άλμπουμ τον περασμένο Δεκέμβριο στο The Shoe Factory, ο πιανίστας Μάριος Τακούσιης και o μπασίστας Γαβριήλ Καραπατάκης, σε συνεργασία με τον δεξιοτέχνη λυράρη από την Κρήτη Ζαχαρία Σπυριδάκη, θα επιστρέψουν στο The Shoe Factory για μια συναυλία στο πλαίσιο της οποίας θα παρουσιαστεί ο νέος τους δίσκος, "Colours of Another Sky".

Μέσα από το νέο τους άλμπουμ, "Colours of Another Sky", οι Τακούσιης και Καραπατάκης, σε συνεργασία με τον Ζαχαρία Σπυριδάκη, αποσκοπούν στη διεύρυνση της λυρικής τους γκάμας και στην ανάπτυξη της έκφρασής τους μέσα από νέα πεδία αλληλεπίδρασης. Κι ενώ η μουσική τους έχει κατά κύριο λόγο ως βάση της τις αρχές της τζαζ, του αυτοσχεδιασμού και της ελεύθερης αυτοέκφρασης, οι αυθεντικές τους ιδέες και συνθέσεις είναι εμπνευσμένες από τη μεσογειακή μουσική παράδοση και κουλτούρα, δημιουργώντας, ως εκ τούτου, νέες δυναμικές με τη συνύπαρξη του πιάνου, του ηλεκτρικού άταστου μπάσου και της λύρας.

Για την ιστορία, μάθε ότι...

Ο Μάριος Τακούσιης και ο Γαβριήλ Καραπατάκης διατηρούν μια μακρόχρονη σχέση συνεργασίας, μέσα από την οποία γεννήθηκε το πρωτοποριακό και καινοτόμο Τακούσιης-Καραπατάκης Πρότζεκτ. Το 2008, οι δύο μουσικοί συγκρότησαν το Τακούσιης/Καραπατάκης Quartet, και το 2010 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ, Sympnoia. Τον Μάιο του 2012, έλαβαν μέρος (ως Τακούσιης-Καραπατάκης Πρότζεκτ) στο 12ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ στην Αθήνα, και τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς κυκλοφόρησαν τον δεύτερο τους δίσκο, Seven Miles East. Έχουν δώσει συναυλίες και έχουν εμφανισθεί σε πολλά φεστιβάλ στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Παρουσιάστηκαν ως ντουέτο στη Γερμανία, εκπροσωπώντας την Κύπρο στο Φεστιβάλ Τζαζ EUNIC στο Βερολίνο, και ήταν το πρώτο κυπριακό σχήμα που συμμετείχε στο Ruhrfestspiele Reckinghausen a World Stage. Η δισκογραφία τους έχει κερδίσει τις επευφημίες του κοινού και των μουσικοκριτικών παγκοσμίων, και το κομμάτι τους, Three Steps Above, έχει συμπεριληφθεί στο τζαζ άλμπουμ της EBU, The Music of Europe. Το Τακούσιης-Καραπατάκης Πρότζεκτ κατάφερε να ενώσει δύο διαφορετικούς μουσικούς κόσμους: αυτόν της δημοτικής μουσικής, ενσωματώνοντας στοιχεία από Κύπρο, Κρήτη, Ελλάδα και Μικρά Ασία, και αυτόν της κλασικής τζαζ, διατηρώντας τα στοιχεία της αλληλεπίδρασης, του αυτοσχεδιασμού και της ελευθερίας στην έκφραση.

Σάββατο 20 Ιουνίου, The Shoe Factory, Λευκωσία, 20.30.

Πληροφορίες: Ίδρυμα Τεχνών Φάρος Τηλ. 22663871 / www.pharosartsfoundation.org

Εισιτήρια: €15 / €10 Μέλη του Ιδρύματος Φάρος & Συνταξιούχοι, Μαθητές, Φοιτητές.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ