Πέθανε ο πασίγνωστος ηθοποιός Christopher Lee

Ο πασίγνωστος Άγγλος ηθοποιός και τραγουδιστής, Christopher Lee, άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή το πρωί, σε ηλικία 93 ετών, με τα αίτια του θανάτου του να μην έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

 


Article featured image
Article featured image

Οι πρώτες πληροφορίες, αναφέρουν πως ο ίδιος νοσηλεύονταν τις τελευταίες 3 εβδομάδες στο νοσοκομείο Chelsea & Westminster του Λονδίνου, καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα με την καρδιά του.

Η απόφαση να κοινοποιηθεί με καθυστέρηση ημερών η είδηση του θανάτου του, ανήκει στη σύζυγό του, Birgit Krøncke, η οποία επιθυμούσε να ενημερωθούν πρώτα τα μέλη της οικογένειάς του.

Ο Christopher Lee, έγινε γνωστός για το ρόλο του ως Κόμης Δράκουλας σε μια σειρά από δημοφιλείς Hammer Horror ταινίες.

Ο ίδιος ο Κρίστοφερ Λι ωστόσο, δεν συμπαθούσε τον χαρακτηρισμό «θρύλος του τρόμου», κάτι που είχε επισημάνει στο Λονδίνο με αφορμή τον πρώτο «Αρχοντα των δαχτυλιδιών». Ο ηθοποιός έλεγε πάντοτε ότι είχε εξελιχθεί και ήταν αλήθεια.

Εμβληματικός ρόλος στην κινηματογραφική καριέρα του ήταν επίσης ο Φρανσίσκο Σκαραμάνγκα στην ταινία Τζέιμς Μποντ «Ο άνθρωπος με το χρυσό πιστόλι», όπου τον 007 είχε υποδυθεί ο Ρότζερ Μουρ.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε ότι παίζοντας τον Σάρουμαν στην τριλογία του «Άρχοντα» και στην τριλογία του «Χόμπιτ» καθώς επίσης τον Κόμη Ντοκου στην δεύτερη τριλογία του «Πολέμου των άστρων», ο Λι είχε καταφέρει να ανανεώσει το κοινό, έστω κι αν είχε ξεπεράσει τα 80 του!

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ