Οι 8 πιο παράξενοι νόμοι στον κόσμο

Αδικήματα, όπως η κλοπή και ο φόνος, γνωρίζουν όλοι ότι θα τους οδηγήσουν στη φυλακή οπουδήποτε στο πλανήτη και αν τα διαπράξουν.

 


Υπάρχουν, όμως, κάποιοι ιδιαίτερα περίεργοι νόμοι που ισχύουν σε κάποιες χώρες που αν οι τουρίστες δεν τους γνωρίζουν μπορεί να τους οδηγήσουν σε μπλεξίματα στα καλά καθούμενα.

Η βρετανική Metro συγκέντρωσε τα 8 πιο περίεργα «απαγορεύεται» στον πλανήτη και τα παρουσιάζει!

 

1. Να κυκλοφορείτε γυμνοί στην Ταϊλάνδη

Μπορεί όλοι στις διακοπές να νιώθουν τη διάθεση να απελευθερωθούν, ακόμη και από τα ρούχα τους, ωστόσο, αν έχουν επιλέξει ως προορισμό διακοπών την Ταϊλάνδη το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να βγουν γυμνοί από το ξενοδοχείο τους σε καμία περίπτωση. Γιατί απλά είναι αδίκημα που τιμωρείται.

 

2. Το να ξεμείνεις από καύσιμα σε γερμανικό αυτοκινητόδρομο

Οι Γερμανοί είναι αυστηροί και μετρημένοι με τα πάντα και απαιτούν και από τους τουρίστες τους να είναι τουλάχιστον προνοητικοί. Στους αυτοκινητοδρόμους τους, τους περίφημους Autobahn, μπορεί να μην υπάρχει όριο ταχύτητας αλλά φροντίστε, ενώ τον διασχίζεται, να μην ξεμείνετε από καύσιμα, γιατί απλά κάτι τέτοιο θεωρείται αδίκημα που τιμωρείται.

 

3. Οδήγηση με σαγιονάρες στην Ισπανία

Ένας νόμος καθόλου παράλογος που θα έπρεπε να ισχύει διεθνώς: Απαγορεύεται η οδήγηση με σαγιονάρες. Οι λόγοι ευνόητοι.

 

4. Το να φοράς ψηλά τακούνια στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα απαγορεύεται να φορούν οι γυναίκες ψηλά τακούνια σε αρχαιολογικούς χώρους και αρχαία θέατρα. Εκτός του ότι καταστρέφουν τα μνημεία, μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να αποβεί μοιραία και για τις ίδιες.

 

5. Οι τσίχλες στη Σιγκαπούρη απλά απαγορεύονται

Το 2004 και αφού η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης είχε σπαταλήσει υπερβολικά χρήματα για να καθαρίσει δρόμους, πεζοδρόμια και λοιπούς δημόσιους χώρους από τις πεταμένες και πατημένες τσίχλες, απλά τις απαγόρευσε. Αν κάποιος συλληφθεί να… μασά μια τσίχλα θα κληθεί να καταβάλλει πρόστιμο πολλών ευρώ.

 

6. Το να τρως, να πίνεις ή να καπνίζεις κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού στο Ντουμπάι

Απλά απαγορεύεται. Και μάλιστα μπορεί να οδηγήσει και σε φυλάκιση.

 

7. Το να πατήσετε ένα νόμισμα στην Ταϊλάνδη

Αν αναρωτιέστε γιατί είναι γιατί δεν θέλουν να πατούν τα πρόσωπα που απεικονίζονται σε αυτά.

 

8. Το να ταΐζετε τα περιστέρια στη Βενετία

Τα αποκαλούν και αρουραίους με φτερά. Και απλά δεν τα θέλουν…


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ