«Σεισμός» στη Λεμεσό αντιμετωπίστηκε με επιτυχία

Πραγματοποιήθηκε σήμερα με επιτυχία, σε περιοχή του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών, άσκηση με την επωνυμία «Εγκέλαδος 2015», την οποία διοργάνωσε η Πολιτική Άμυνα της Λεμεσού.

 


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, στις 17:30 χθες το απόγευμα, σημειώθηκε ισχυρή σεισμική δόνηση που έπληξε την πόλη της Λεμεσού και κυρίως τον Δήμο Κάτω Πολεμιδιών.

Από το σεισμό προκλήθηκαν αρκετοί τραυματισμοί, υπάρχουν παγιδευμένοι σε ερείπια και δημιουργήθηκαν σοβαρές ζημιές σε κατοικίες και άλλα κτίρια.

Σήμερα στις 09:00, ισχυρός μετασεισμός προκάλεσε περισσότερες καταρρεύσεις οικοδομών.

Η άσκηση, η έναρξη της οποίας δόθηκε στις 10:15 και την οποία παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΓΕΔΠΑ, του στρατού και ο Δήμαρχος Κάτω Πολεμιδιών, περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, διάσωση παγιδευμένων ατόμων από χαλάσματα και από αυτοκίνητο και περίθαλψη τραυματιών και ενημέρωση για το Τμήμα Α΄ Βοηθειών και Μέριμνας .

Οι παρευρισκόμενοι στην άσκηση έδωσαν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες, για την ετοιμότητα τους, την άμεση ανταπόκριση και το υψηλό επαγγελματικό επίπεδο που επέδειξαν.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ