Αγώνας ηλιακών αυτοκινήτων στη Λευκωσία

Το Ινστιτούτο Κύπρου σε συνεργασία με το Δήμο Λευκωσίας διοργανώνουν και φέτος τον πρωτοποριακό Αγώνα Ηλιακών Οχημάτων.

 


Article featured image
Article featured image

Ο αγώνας, θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της πρωτεύουσας την Κυριακή, 28 Ιουνίου, με στόχο να ανοίξουν νέοι ορίζοντες στους επιστήμονες του μέλλοντος.

Η διοργάνωση, λαμβάνει ευρύτατη δημοσιότητα τόσο στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό με πολλές αναφορές στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.

Εντός του 2016, το Ινστιτούτο Κύπρου και ο Δήμος Λευκωσίας, θα επιχειρήσουν διεθνοποίηση του αγώνα και έντονη προβολή του σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, όπως και σε όλες τις χώρες της Μέσης Ανατολής, ώστε να προσελκύσουν ακόμη περισσότερες ομάδες από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Σάββατο 27 Ιουνίου στις επτά το απόγευμα διοργανώνεται μια εντυπωσιακή παρέλαση όλων των ηλιακών οχημάτων που θα συμμετάσχουν στον αγώνα στις οδούς Λήδρας και Ονασαγόρου.

Ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά τα ηλιακά οχήματα, τα οποία θα καταλήξουν στο χώρο στάθμευσης του Δημαρχείου Λευκωσίας, όπου το κοινό θα μπορεί να τα περιεργαστεί και να συζητήσει με τις ομάδες.

Την επόμενη μέρα, Κυριακή 28 Ιουνίου, θα διεξαχθεί ο Αγώνας Ηλιακών Οχημάτων.

Η εκκίνηση του αγώνα στον οποίο συμμετέχουν κυρίως μαθητές και φοιτητές, οι οποίοι σχεδιάζουν και κατασκευάζουν οι ίδιοι τα οχήματα τους, θα δοθεί στις 10 το πρωί στη συμβολή των οδών Σπύρου Κυπριανού και Στασικράτους, μπροστά από το χώρο στάθμευσης της ΑΗΚ στη Λευκωσία.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ