Άλλαξε κανάλι με τη σκέψη

Το βρετανικό BBC, δοκιμάζει ένα πρωτοποριακό σύστημα, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να αλλάζουν τα κανάλια της τηλεόρασης με το νου τους.

 


Article featured image
Article featured image

Το μόνο που θα έχουν να κάνουν οι χρήστες είναι να εστιάζουν τη σκέψη τους στο κανάλι που θέλουν να δουν και αυτό εμφανίζεται στην οθόνη τους.

Το «νοητικό τηλεχειριστήριο» θα ονομάζεται «Mind Control TV» και θα μπορεί να αντικαταστήσει το παραδοσιακό φυσικό τηλεχειριστήριο στο μέλλον.

Η εφαρμογή αναμένεται να διευκολύνει ιδίως τα άτομα με κινητικά προβλήματα.

Από την άλλη όμως, θα περιορίσει ακόμη περισσότερο τις κινήσεις του μέσου τηλεθεατή, ο οποίος θα μπορεί να μένει κυριολεκτικά «καρφωμένος» στον καναπέ του.

Προς το παρόν, η εφαρμογή, που αναπτύσσεται σε συνεργασία με την λονδρέζικη εταιρεία τεχνολογίας This Place, δοκιμάσθηκε σε δέκα εργαζόμενους του ίδιου του BBC, οι οποίοι κλήθηκαν να αλλάξουν κανάλια με τη σκέψη τους, βλέποντας τηλεόραση στον υπολογιστή τους μέσω της διαδικτυακής υπηρεσίας iPlayer του BBC.

Το πείραμα, σύμφωνα με τις βρετανικές «Ιντιπέντεντ» και «Γκάρντιαν», στέφθηκε με σχετική επιτυχία, καθώς όλοι λίγο-πολύ τα κατάφεραν. Πάντως φάνηκε πως άλλοι χρήστες δυσκολεύονται περισσότερο και άλλοι λιγότερο να αλλάξουν κανάλι με το νου τους.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ