Έρχονται υπολογιστές από ύφασμα; [βίντεο]

Την ώρα που τα καλώδια τείνουν να εξαφανιστούν από τον χώρο της τεχνολογίας, η είδηση της δημιουργίας «ηλεκτρονικών» ρούχων με την ικανότητα να ελέγχουν τις περισσότερες συσκευές, φαίνεται πως τα φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στον αφανισμό.

 


Το νέο πρότζεκτ της Google με την ονομασία «Jacquard», θα εστιάζει στην δημιουργία διαδραστικών ρούχων, ικανών να χειρίζονται ηλεκτρονικές συσκευές.

Στόχος της εταιρίας είναι η πρώτη της κολεξιόν να ελέγχει ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών των έξυπνων συσκευών, μέσω απλών κινήσεων και πάνω σε κατάλληλα σημεία των ρούχων.

Την ώρα που η Google σχεδιάζει το τεχνικό, ηλεκτρονικό κομμάτι, η Levi's έχει αναλάβει την σχεδίαση των ενδυμάτων.

Η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιριών αποσκοπεί στην κυκλοφορία μιας μεγάλης ποικιλίας διαδραστικών ρούχων.

Το πρότζεκτ «Jacquard» όμως, φαίνεται πως δεν θα περιοριστεί στο κομμάτι των ενδυμάτων, αφού η Google ήδη εξετάζει την δημιουργία περισσότερων διαδραστικών αντικειμένων, με τα έπιπλα να είναι το επόμενο βήμα.

«Αν υπάρχει μια πιθανότητα να μπορέσει η ενδυμασία να μας δώσει πρόσβαση στον ψηφιακό κόσμο, διατηρώντας το στυλ, τότε αυτό είναι ένα πρότζεκτ που αξίζει να το κάνουμε» δήλωσε ο διευθυντής της Levi's, Paul Dillinger, αναφερόμενος στην συμφωνία της διάσημης εταιρίας ενδυμάτων με την Google.

Δείτε το βίντεο με την παρουσίαση του νέου πρότζεκτ:


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ