Από τη Βαλτική στην παλιά Λευκωσία

Ένα jazz night από το Alexander Raichenok-Leonid Nesterov Duet, την Παρασκευή 26 Ιουνίου, στο Windcraft Music Center.

 


Article featured image
Article featured image

Το Windcraft υποδέχεται το καλοκαίρι με μια τελευταία μουσική βραδιά από ένα ντουέτο της Βαλτικής!

Ο Alexander Raichenok στο σαξόφωνο και ο Leonid Nesterov στο πιάνο θα μοιραστούν μαζί μας τζαζ μελωδίες και την αυτοσχεδιαστική τους διάθεση, γεμίζοντας μια καλοκαιρινή βραδιά με νότες!

Γεννημένος στη Λετονία, ο Alexander Raichenok θεωρείται ένας από τους καλύτερους σαξοφωνίστες της Βαλτικής. Ο Alexander ξεκίνησε το μουσικό του ταξίδι στην ηλικία των 5, όταν οι γονείς τους τον παρότρυναν να μάθει πιάνο. Σύντομα οι έμφυτες μουσικές του ικανότητες έγιναν εμφανείς και στα 13 του άρχισε να παίζει άλτο σαξόφωνο. Το1998 μετακόμισε στο Βίλνιους τις Λιθουανίας και άρχισε να ξεχωρίζει σαν ένας από τους πιο ξεχωριστούς νεαρούς τζαζίστες. Από το 2001 άρχισε να εμφανίζεται στα πιο μεγάλα τζαζ μπαρ των Βαλτικών χωρών. Εμφανίζεται συχνά με τα πιο δημοφιλή ποπ και τζαζ σχήματα της Λιθουανίας σε παραστάσεις και στούντιο ηχογραφήσεις. Έχει συνεργαστεί με τον Εσθονό καθηγητή σαξοφώνου Villu Veski στο πρότζεκτ «Primitive Music Society». Επίσης, έχει παίξει με γνωστούς σταρ της Λετονίας και της Ρωσίας, όπως η Laima Vaikule. Τα τελευταία 5 χρόνια ο Αlexander ζει και εργάζεται στη Βραζιλία, όπου συμμετέχει συχνά σε μουσικές εκδηλώσεις.

Ο Leonid Nesterov ξεκίνησε τη μουσική του καριέρα στη Λετονία και ζει μόνιμα από το 2010 στη Λεμεσό. Παίζει με διάφορους μουσικούς σε όλη την Κύπρο και μοιράζεται το πάθος του για τη τζαζ με διάφορους καλλιτέχνες από τις Βαλτικές χώρες, τη Γερμανία, την Κύπρο, τη Ρωσία και το Ισραήλ.

 

Παρασκευή 26 Ιουνίου

Ώρα έναρξης: 21.00

Είσοδος: €8

Πληροφορίες/κρατήσεις: 22 377748, www.windcraftmusic.com

 

Το Windcraft Music Centre βρίσκεται στην οδό Ξάνθης Ξενιέρου 27, στην παλιά Λευκωσία.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ