Αρχίζει αύριο στη Λάρνακα η «εβδομάδα Ζηνοβία»

Είναι από τα δέκα «καλύτερα» ναυάγια για κατάδυση παγκοσμίως και από αύριο ξεκινά μια εβδομάδα αφιερωμένη στην προώθησή του.

 


Article featured image
Article featured image

Με στόχο τη μεγιστοποίηση της προβολής του ναυαγίου «Ζηνοβία» το οποίο συγκαταλέγεται ανάμεσα στα δέκα καλύτερα σημεία ναυαγιοκατάδυσης παγκοσμίως, ο Δήμος Λάρνακας, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, o Σύνδεσμος Καταδυτικών Κέντρων Κύπρου και η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ναυαγίου Ζηνοβία διοργανώνουν και φέτος την εκδήλωση «Εβδομάδα Ζηνοβία».

Όπως και πέρσι θα πραγματοποιηθεί από τις 23 μέχρι τις 30 Ιουνίου 2015».

Η εβδομάδα περιλαμβάνει σειρά δραστηριοτήτων μεταξύ των οποίων, δωρεάν μετάβαση για το κοινό δύο φορές την ημέρα καθ` όλη τη διάρκεια της εβδομάδας με glass bottom boats στο Ζηνοβία και διαγωνισμό υποβρύχιας βιντεογράφησης με θέμα τη θαλάσσια ζωή του Ζηνοβία και με έπαθλα από τη Mercury Divers-Suunto και τον Σύνδεσμο Καταδυτικών Κέντρων Κύπρου».

Επίσης θα υπάρχουν «εκπτώσεις από καταδυτικές σχολές για καταδύσεις στο Ζηνοβία και για μαθήματα καταδύσεων σε ναυάγια, μαζική κατάδυση στο Ζηνοβία, μετάβαση με SUPs από το Μακένζι στο χώρο του ναυαγίου και δωρεάν δοκιμή υποβρύχιων θαλασσίων σκούτερ».

Ακόμα θα πραγματοποιηθούν «υπαίθρια φωτογραφική έκθεση με εντυπωσιακές εικόνες από το ναυάγιο Ζηνοβία και τα ψάρια που φιλοξενούνται στον τεχνητό αυτό ύφαλο και υπαίθρια έκθεση ζωγραφικής από σχολεία της Λάρνακας κατά μήκος των Φοινικούδων με θέμα «Ναυάγια και θαλάσσια ζωή».

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου «στα πλαίσια των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί συνέδριο με θέμα «Διαχείριση Τεχνητών Υφάλων: Προοπτικές και Οφέλη για τον Καταδυτικό Τουρισμό», υπό την αιγίδα του Υπουργού Γεωργίας».

Ακόμα θα «φιλοξενηθούν ξένοι δημοσιογράφοι εξειδικευμένων περιοδικών κατάδυσης, ώστε τόσο το υπό αναφορά ναυάγιο όσο και ο καταδυτικός τουρισμός στην Κύπρο να λάβουν τη μεγαλύτερη δυνατή προώθηση στις χώρες-πηγές καταδυτικού τουρισμού».

Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν κατά την «Εβδομάδα Ζηνοβία» μπορείτε να μάθετε στη σχετική ιστοσελίδα

 

Σημειώνεται ότι πέραν του «Ζηνοβία» στον κόλπο της Λάρνακας, υπάρχουν πέντε άλλα ναυάγια που είναι το μήκους 35 μέτρων πλοίο «Αλεξάνδρια» που βρίσκεται 200 περίπου μέτρα δίπλα από το Ζηνοβία, ένα ιστιοφόρο 18 μέτρων απέναντι από την παραλία των Φοινικούδων, το εμπορικό πλοίο «Fraggle» δυτικά της πόλης της Λάρνακας, το πλοίο του Βρετανικού πολεμικού του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου «HMS Cricket» στην περιοχή Δεκέλειας και ένα ελικόπτερο του βρετανικού στρατού στην περιοχή Δεκέλειας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ