Πήγε για απεργία πείνας έξω από ζωολογικό κήπο και καταγγέλλει πως κτυπήθηκε από τον ιδιοκτήτη

Φιλόζωος πήγε να κάνει απεργία πείνας έξω από ζωολογικό κήπο της Πάφου για τους ελέφαντες και τα διάφορα και καταγγέλλει στο facebook πως κτυπήθηκε από τον ιδιοκτήτη.

 


Article featured image
Article featured image

«Δεν είναι και δεν νιώθει μόνος του» ο φιλόζωος-ακτιβιστής-αγωνιστής Κύπρος Κωνσταντίνου, ο οποίος καταγγέλλει πως χτυπήθηκε από ιδιοκτήτη σγκεκριμένου ζωολογικού κήπου επειδή θέλησε να κάνει απεργία πείνας στην είσοδο του πάρκου.

«Κανείς δεν μπορεί μόνος του. Υπάρχουν συναγωνιστές και έχουμε κάνει και διαμαρτυρίες. Απλώς χθες πήγα στον ζωολογικό "κήπο" μόνος μου για αρχή, για να ξεκινήσω την απεργία...Δεν περίμενα ότι θα μου έκαναν σωματική επίθεση. Θα οργανωθούμε και θα πάμε όλοι μαζί την επόμενη φορά…Πολλοί νοιάζονται και έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στον αγώνα».

Σχετικά με την επίθεση που δέχτηκε, «δεν έχει πάθει τίποτα αλλά θα μπορούσε».

«Αυτός ο άνθρωπος είχε τόσο μένος εξαιτίας της πίεσης που δέχεται τον τελευταίο καιρό για την εισαγωγή των ελεφάντων και το έβγαλε όλο πάνω μου… Δεν έχω πάθει τίποτα, αλλά θα μπορούσα να πάθω. Είναι και η ψυχική οδύνη, δεν είναι λίγο να βλέπεις τον άλλον να θέλει να σε σκοτώσει».

Το θράσος τους, προσθέτει ο Κύπρος Κωνσταντίνου, δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο.

«Πρέπει να κάνουμε μεγάλες κινητοποιήσεις έξω από τον ιδιωτικό του χώρο. Και βεβαίως αποδεικνύεται άλλη μια φορά το γεγονός ότι όποιος συμπεριφέρεται βάναυσα στα ζώα, προχωρεί τη βαναυσότητα και στους ανθρώπους».

 



Σύμφωνα με τον παραπονούμενο-φιλόζωο-απεργό,  τα πράγματα έγιναν κάπως έτσι:

«Εγώ πήγα εκεί, έβαλα μία καρεκλίτσα έξω από την είσοδο δίπλα στο ταμείο τους, έστησα κάποια πλακάτ και είχα μαζί και φυλλάδια. Ήρθε ένας νέος σε ηλικία άντρας και με ρώτησε τι κάνω εκεί. Του απάντησα ότι πήγα εκεί για να διαμαρτυρηθώ για τα ζώα. Έφυγε για να ενημερώσει τους υπευθύνους. Σηκώθηκα κι εγώ και πήγα στο αυτοκίνητό να πάρω ένα βιβλίο να διαβάζω καθώς οι επισκέπτες έβλεπαν τα μηνύματα των πλακάτ. Όμως όταν ήταν να επιστρέψω είδα ότι κάποιος είχε σηκώσει τα πράγματά μου (ο χώρος στάθμευσης είναι πολύ κοντά στην είσοδο). Πήγα να προχωρήσω να δω τι έγινε, αλλά δεν πρόλαβα: Ένας μεσήλικας πήρε το καρεκλάκι μου κι' ερχόταν μανιωδώς, με υψωμένο το καρεκλάκι, για να με κτυπήσει. Είναι απ' αυτά τα καρεκλάκια θαλάσσης που είναι σιδερένια!!! Αν δεν σήκωνα το χέρι μου, σήμερα θα με κηδεύατε και θα ήμουν εν τόπω χλοερώ!!! Ευτυχώς κάποιος υπάλληλός του τον σταμάτησε. Εγώ δεν του αντεπιτέθηκα, έκατσα και με κτύπησε και ήμουν και νηστικός. Μετά πήγα στην αστυνομία που με παρέπεμψε στο νοσοκομείο και έπειτα ξανά στην αστυνομία για κατάθεση. Τώρα εκκρεμούν τα διαδικαστικά, αν θα γίνουν δηλαδή μηνύσεις εξ αμφοτέρων».

 

Σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία αναφέρει πως «στις 10 το πρωί, στις 21/6 καταγγέλθηκε στην Αστυνομία από ιδιοκτήτη πάρκου πουλιών στην Πέγεια, ότι έξω από την είσοδο του πάρκου του υπήρχε ένας νεαρός άντρας ο οποίος κρατούσε διάφορα πανό και ενοχλούσε τους τουρίστες, διαδηλώνοντας υπέρ της ελευθερίας των ζώων.

Στο μέρος μετέβησαν μέλη του σταθμού Πέγειας και εντόπισαν τον 32χρονο, ο οποίος ανέφερε ότι, μετέβηκε στο σημείο για να διαμαρτυρηθεί για την αιχμαλωσία των ζώων. Επίσης ανέφερε ότι ο ιδιοκτήτης του πάρκου τον χτύπησε στο χέρι για να τον αναγκάσει να φύγει από το μέρος».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ