Taylor Swift: Αναγκάζει την Apple να πληρώσει

Η Apple, αποφάσισε να αλλάξει την «οικονομική πολιτική» της, όσον αφορά στη νέα της μουσική υπηρεσία.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτό έγινε, μία ημέρα αφότου η τραγουδίστρια Τέιλορ Σουίφτ αρνήθηκε να επιτρέψει στην εταιρεία να συμπεριλάβει το άλμπουμ της «1989».

Σε ανοικτή επιστολή που απέστειλε προς την Apple, η Σουίφτ ανακοίνωσε ότι δεν θα παραχωρούσε στην εταιρεία το δικαίωμα να διαθέσει το δημοφιλέστατο άλμπουμ της, καθώς, όπως υποστηρίζει, ήταν ιδιαίτερα δυσαρεστημένη με την τρίμηνη δωρεάν δοκιμή που προσφέρεται στους συνδρομητές οι οποίοι θα εγγράφονται για πρώτη φορά στην υπηρεσία.

Από την πλευρά της, η Apple έσπευσε να ανακοινώσει ότι πρόκειται αλλάξει την πολιτική της και θα καταβάλει πληρωμές στους καλλιτέχνες που διαθέτουν τα άλμπουμ τους στην υπηρεσία και κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου.

«Σας ακούμε @taylorswift13 (ο λογαριασμός της Σουίφτ στο Twitter) και όλους τους indie καλλιτέχνες. Με αγάπη Apple», ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Twitter ο Έντι Κιου στέλεχος της Apple.

Η Σουίφτ χαρακτήρισε την πολιτική της εταιρείας «άδικη», υποστηρίζοντας ότι η Apple διαθέτει την οικονομική άνεση για να καλύψει το κόστος.

«Θεωρώ ότι είναι συγκλονιστικό, απογοητευτικό και εντελώς αντίθετο με την προοδευτική και γενναιόδωρη ιστορία της εταιρείας», ανήρτησε η 25χρονη τραγουδίστρια, περιγράφοντας παράλληλα την Apple ως «μία από τις καλύτερες εταιρείες πώλησης της μουσικής της», αναφέρει σε δημοσίευμά του το ειδησεογραφικό δίκτυο BBC.

«Τρεις μήνες είναι μεγάλο χρονικό διάστημα να μείνει κανείς χωρίς πληρωμή και είναι άδικο να ζητάς από κάποιον να εργάζεται για το τίποτα. Εμείς δεν σας ζητάμε δωρεάν iPhones. Θα παρακαλούσα να μην μας ζητάτε να σας παρέχουμε τη μουσική μας χωρίς αποζημίωση», πρόσθεσε η ίδια.

Η υπηρεσία Apple Music πρόκειται να ξεκινήσει στις 30 Ιουνίου, και στις ΗΠΑ θα κοστίζει 9,99 δολάρια (περίπου 8,7 ευρώ) ανά μήνα για ένα άτομο ή 14,99 δολάρια (περίπου 13 ευρώ) για το οικογενειακό πρόγραμμα.

Μετά την ανάρτηση που έκανε στο Twitter ο Κιου, η Σουίφτ έγραψε στο λογαριασμό της: «Είμαι ενθουσιασμένη και ανακουφισμένη. Σας ευχαριστώ για τα λόγια υποστήριξης. Μας άκουσαν».

Ο ίδιος δήλωσε στο Associated Press ότι δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει εάν μετά την αλλαγή που ανακοίνωσε η Apple, η Σουίφτ θα δεχόταν πλέον να διαθέσει το άλμπουμ της στην υπηρεσία.

«Όταν είδα την ανάρτηση της Σουίφτ, μου έγινε κατανοητό ότι θα έπρεπε να γίνουν αλλαγές», δήλωσε στο AP.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Σουίφτ εκφράζει ανοιχτά την αντίθεσή της για το «κατέβασμα» της μουσικής. Τον περασμένο Νοέμβριο η Σουίφτ είχε αποσύρει ολόκληρο τον κατάλογο με τα μουσικά της κομμάτια από το Spotify και είχε αρνηθεί να κάνει διαθέσιμο το «1989» σε μουσικές υπηρεσίες streaming, υποστηρίζοντας ότι η βιομηχανία αυτή έχει συμβάλει στο να «συρρικνωθεί δραστικά ο αριθμός των επί πληρωμή άλμπουμ».


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ