Καλά διατηρημένος επίσκοπος και ένα βρέφος στον ίδιο τάφο [βίντεο]

Μια περίεργη ανακάλυψη περίμενε τους επιστήμονες, όταν άνοιξαν το φέρετρο του επί 350 χρόνια ενταφιασμένου στην κρύπτη του καθεδρικού ναού στο Lund επισκόπου Peder Winstrup.

 


Στα πόδια του μουμιοποιημένου σώματός του, που θεωρείται ένα από τα καλύτερα διατηρημένα σώματα του 17ου αιώνα στην Ευρώπη, βρέθηκε ένα μωρό.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το μικρό σώμα ανήκει σε μωρό που γεννήθηκε πρόωρα. Με τη μέθοδο της αξονικής τομογραφίας, κατά τη διάρκεια της έρευνας ανακαλύφθηκε ότι ο επίσκοπος δεν ήταν μόνος στον τάφο του.

Το έμβρυο των λίγων μηνών βρισκόταν στα πόδια του, στο κάτω μέρος του φέρετρου και κάτω από ένα μεγάλο στρώμα βοτάνων που κάλυπταν τουλάχιστον το μισό φέρετρο.

Ο Per Karsten, διευθυντής του Ιστορικού Μουσείου στο Πανεπιστήμιο του Lund, ανέφερε ότι αυτό το μωρό, αυτή η συντροφιά του στον τάφο, μπορεί να συνέβη όταν κάποιος πήρε το μικρό νεκρό σώμα, το οποίο μπορεί και να ήταν καρπός παράνομης σχέσης, και βάζοντας το στα πόδια του επισκόπου το τοποθέτησε σε «αγιασμένο έδαφος» και τόπο χριστιανικής ανάπαυσης.

Έχει επίσης προγραμματιστεί εξέταση DNA για τον επίσκοπο και το μωρό για να διαλευκανθεί αν συνδέονται με οποιονδήποτε τρόπο.


[πηγη]

Σχετικα

Γιατί στη Σαντορίνη μαγειρεύουν και τρώνε λεοντόψαρα και γερμανούς;

Η μοναδικότητα της μικρής πουά ζέβρας που εντοπίστηκε ελεύθερη στην Αφρική

Γιατρός στην Κρήτη τραγουδά στους ασθενείς σε ογκολογική κλινική

Η 19χρονη Ariauna ήθελε απλώς να κάψει τα γράμματα του πρώην της

Το Ποτάμι επιστρέφει το μισό εκατομμύριο της κρατικής χορηγίας που είχε πάρει για τις εκλογές

Έρχεται μεταθανάτιο άλμπουμ για τον Leonard Cohen