Έσπασε ρεκόρ πωλήσεων ο Pepper

Το ρομπότ συντροφιάς, με το όνομα Pepper, είναι κατασκευασμένο με τρόπο τέτοιο ώστε να αντιλαμβάνεται τα ανθρώπινα συναισθήματα και να αντιδράει αναλόγως σε αυτά.

 


Article featured image
Article featured image

Ο Pepper, σύμφωνα με τον Ιάπωνα δημιουργό του, SoftBank Robotics Corp, «ξεπούλησε» μέσα σε ένα λεπτό, προκαλώντας έκπληξη στην παγκόσμια αγορά της ρομποτικής.

Είναι το πρώτο ρομπότ στον κόσμο, που μπορεί και αντιλαμβάνεται συναισθήματα και να ανταποκρίνεται αυτόματα, κατανοώντας ακόμη και τις εκφράσεις του προσώπου αλλά και της γλώσσας του σώματος του ιδιοκτήτη του.

Σύμφωνα με το CNN, η εταιρεία κατασκευής του ρομπότ Pepper, SoftBank, έδωσε προς πώληση τις πρώτες 1.000 μονάδες Pepper μέσω του επίσημου website της στην Ιαπωνία και τα πρώτα ρομπότ έγιναν ανάρπαστα μέσα σε μόλις 60 δευτερόλεπτα.

Το κόστος του Pepper Robot είναι 1.600 δολάρια, γεγονός που προσδίδει μεγαλύτερη βαρύτητα στο ρεκόρ πωλήσεων που κατέγραψε.

Αναμένεται του χρόνου να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη και στην Αμερική.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

«Έπεσε» το Facebook: Το μήνυμα που εμφανίζει στους χρήστες

Article featured image

Το όνομα ενός αστρονόμου των Μάγια ήρθε στο φως έπειτα από αιώνες

Article featured image

Ρετρό εικόνα ενός από τα χαρακτηριστικά γεύματα που προσέφερε η Ολυμπιακή Αεροπορία στους επιβάτες της