«Για το Πισσούρι θα ληφθούν μέτρα, στον Πύργο ήταν δουλειά ιδιώτη»

Βαθιές οι τρύπες που ανοίγουν στο έδαφος …βαθιά εξετάζει και το Υπουργείο Εσωτερικών το πρόβλημα.

 


Article featured image
Article featured image

Για το Πισσούρι θα ληφθούν μέτρα και για τον Πύργο ήταν δουλειά ιδιώτη και το κράτος δεν φέρει ευθύνη. Κάπως έτσι συνοψίζεται η αντίδραση του Υπουργείου Εσωτερικών, στα προβλήματα της καθίζησης του εδάφους στην περιοχή «Λίμνες» στο Πισσούρι και στην κοινότητα Πύργου Λεμεσού.

Με ανακοίνωσή του, το Υπουργείο αναφέρει πως το πρόβλημα εξετάζεται σε .. βάθος.

Αναφορικά με το θέμα στην κοινότητα Πισσουρίου, τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν οφείλονται κατά κύριο λόγο στα υπόγεια νερά που βρίσκονται κοντά στην επιφάνεια του εδάφους σε συνδυασμό με τις μορφογεωλογικές συνθήκες της περιοχής.

«Το έδαφος αποτελείται, σε βάθος μέχρι 16 μέτρα, από χαλαρά υλικά τα οποία προέρχονται από παλαιοκατολίσθηση στην ευρύτερη περιοχή  και η μορφολογία του εδάφους δεν επιτρέπει τη διαφυγή του νερού, όπως μαρτυρεί και το τοπωνύμιο της περιοχής (Λίμνες)».

Κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων του κράτους (πολιτικοί μηχανικοί και γεωλόγοι), προστίθεται, εξετάζουν εις βάθος το πρόβλημα, για τη λήψη πρόσθετων μέτρων σταθεροποίησης και διαβεβαιώνει ότι τα έργα απομάκρυνσης ομβρίων υδάτων από τη γύρω περιοχή που έγιναν από την Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού, θα επεκταθούν, ενώ παράλληλα θα ανορυχθούν πρόσθετες γεωτρήσεις για την παρακολούθηση της στάθμης του υπόγειου νερού.

Σε σχέση με την υποχώρηση οδοστρώματος στην κοινότητα Πύργου Λεμεσού, το Υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαιώνει στην ανακοίνωση του τα όσα ανέφερε χθες στο ΚΥΠΕ ο Έπαρχος Λεμεσού, Κυριάκος Τσολάκης, ότι δηλαδή ουδέποτε η Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού εξέδωσε πιστοποιητικό τελικής έγκρισης για παραλαβή του δρόμου.

Το Υπουργείο διευκρινίζει ότι το θέμα αφορά ιδιωτική ανάπτυξη και οι εργασίες έγιναν από ιδιώτη εργολάβο, ο οποίος εργοδοτείται από τους ιδιοκτήτες των τεμαχίων γης, που έχουν διαχωριστεί σε οικόπεδα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ