Τα άπλυτα της αστυνομίας στο Twitter

Ένας πρώην αστυνομικός στη Βαλτιμόρη τουϊτάρει τα χάλια που είδε στη δουλειά του.


Article featured image
Article featured image

Εν μέσω της κοινωνικής και πολιτικής αναταραχής στη Βαλτιμόρη, ο απόστρατος αξιωματικός της αστυνομίας και του Σώματος των Πεζοναυτών, Michael A. Wood Jr., ξεκίνησε να γράφει στο Twitter για να μοιραστεί όλες τις βρώμικες ιστορίες που ισχυρίζεται ότι έχει δει ως αστυνομικός.

Ο Wood αποφάσισε να πει την ιστορία του μέσω Twitter αφού «σχεδόν παρακάλεσε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για να του δώσουν φωνή», όπως δήλωσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια μιας ραδιοφωνικής συνέντευξης. «Αυτό που είναι πραγματικά δύσκολο να μεταφέρω είναι ότι κάποια πράγματα είναι τόσο κοινότοπα ανάμεσα στους αστυνομικούς, που δεν εγγράφηκαν στο κεφάλι μου μέχρι που πέρασα στην άλλη πλευρά».

Μερικά από τα Tweets του:

«Λοιπόν, εδώ είμαι. Θα ξεκινήσω να τουϊτάρω τα διεφθαρμένα πράγματα (εκ προθέσεως ή όχι) που έχω δει και συμμετάσχει ως αστυνομικός».

«Ένας ντετέκτιβ χαστουκίζει μια εντελώς αθώα γυναίκα, επειδή έπεσε πάνω του βγαίνοντας από ένα ψητοπωλείο».

«Κατουρώντας και αφοδεύοντας μέσα στα σπίτια υπόπτων κατά τη διάρκεια επιδρομών, πάνω στα κρεβάτια και τα ρούχα τους».

«Μπαίνοντας παράνομα σε σπίτια και ψάχνοντας χιλιάδες ανθρώπους, χωρίς νόμιμη αιτιολογία».

«Στόχευση μαύρων ανδρών ηλικίας 16-24 ετών, κυρίως διότι εμείς τους συλλαμβάνουμε περισσότερο, διαιωνίζοντας τον κύκλο των συλλήψεών τους».

«Κάλεσμα αξιωματικών που δεν ήταν εκεί, έτσι ώστε να μπορέσουν να εισπράξουν τις υπερωρίες».

«Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν. Τώρα πώς μπορούμε να τα διορθώσουμε; Χρειαζόμαστε την αστυνομία. Ας καταλάβουμε πώς να το κάνουμε σωστά. Ας ξεκινήσουμε από την ενσυναίσθηση».


[ΠΗΓΗ]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ