Δημοψήφισμα για τον ελληνικό λαό [μετά το διάγγελμα Τσίπρα]

Αποδοχή ή όχι των προτάσεων των δανειστών.

 


Ο κύβος για το δημοψήφισμα ερρίφθη τα ξημερώματα μετά τις δραματικές και άκαρπες συσκέψεις στις Βρυξέλλες μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών.

Ο Πρωθυπουργός συζήτησε την επιλογή του δημοψηφίσματος με τους άμεσα συνεργάτες του οι οποίοι συμφώνησαν μαζί του.


Το δημοψήφισμα θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή ενώ είναι άγνωστο ακόμα τι θα γίνει με την προθεσμία της 30ης Ιουνίου για τον ELA αλλά και τη δόση του ΔΝΤ που πρέπει να πληρωθεί στο τέλος του μήνα.


Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν οι συνεργάτες του κ. Τσίπρα όπως είχε διαφανεί «η πρόθεση των δανειστών ήταν να ταπεινωθεί η κυβέρνηση και ο λαός - στόχος τους ήταν να πέσει η κυβέρνηση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, όταν ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε σχετικά με την απόφασή του την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ εκείνη φέρεται να του είπε ότι το ερώτημα είναι «ναι ή όχι στο ευρώ».Δείτε το διάγγελμα του πρωθυπουργού στην ελληνική τηλεόραση:

 Σε μια άλλη εξέλιξη, λόγω του ότι πολλοί εκλαμβάνουν το δημοψήφισμα ως παραμονή ή όχι στο ευρώ, ως αποτέλεσμα είχε προκληθεί πανικός εξ ου και στα ATM των τραπεζών είχαν δημιουργηθεί ουρές λίγο μετά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού.

 Πηγή φωτογραφίας: Sigmalive


 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ