Η Κύπρος, τα αυτοκίνητα και ο ήλιος έχουν μέλλον

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στη Λευκωσία ο έκτος παγκύπριος αγώνας ηλιακών οχημάτων.



 


Article featured image
Article featured image

Τη διεθνοποίηση του αγώνα ηλιακών οχημάτων και την έντονη προβολή του σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, όπως και σε όλες τις χώρες της Μέσης Ανατολής θα επιχειρήσουν οι διοργανωτές του, το Ινστιτούτο Κύπρου και ο Δήμος Λευκωσίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης αναφέρθηκε στο συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για συμμετοχή στον αγώνα, ο οποίος έχει πλέον καταστεί θεσμός και διοργανώθηκε για 6η συνεχόμενη χρονιά, το περασμένο Σάββατο, 27 και την Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015.

Το Σάββατο οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν μια εντυπωσιακή παρέλαση ηλιακών οχημάτων και συναυλία, ενώ την Κυριακή, πραγματοποιήθηκε ο αγώνας ηλιακών οχημάτων, όπου διαγωνίστηκαν δέκα πρωτότυπα αυτοκίνητα με συλλέκτες που απορροφούσαν ηλιακή ακτινοβολία τροφοδοτώντας τους κινητήρες με ενέργεια.

Η αναμέτρηση διεξήχθη στις οδούς Σπύρου Κυπριανού, Στασικράτους, Βασιλίσσης Φρειδερίκης, Γρίβα Διγενή και Δημοσθένη Σεβέρη.

Νικήτρια αναδείχθηκε η  ομάδα της Τεχνικής και Γεωργικής Σχολής Αυγόρου με το όχημα Υπερίων 1, τη δεύτερη θέση κατέκτησε η ομάδα της Τεχνικής Σχολής Αγίου Λαζάρου με το όχημα Φοίβος, ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε η ομάδα της Τεχνικής και Γεωργικής Σχολής Αυγόρου με το όχημα Υπερίων 2.

Το βραβείο καλύτερου σχεδιασμού απέσπασε  η ομάδα της εταιρείας Α.Ι Πολυκάρπου & Υιοί με το όχημα Junior.

Τιμητικά βραβεία δόθηκαν επίσης στις ομάδες Ελληνικής Σχολής Pascal και Pascal English School με το αυτοκίνητο Solevo 4,  SunRacers με το αυτοκίνητο SunRacer1, Club “RA” Limassol με τα αυτοκίνητα First και Little Sunny, Odyssey με το αυτοκίνητο ClearSkies και στο αυτοκίνητο Jasmine που συμμετείχε για πρώτη φορά στον αγώνα.

«Η εμπλοκή των νέων σε τέτοιους αγώνες ανοίγει νέους ορίζοντες στους επιστήμονες του μέλλοντος» δήλωσε χαρακτηριστικά κατά την πανηγυρική τελετή απονομής των βραβείων στους νικητές, στο Δημαρχείο Λευκωσίας, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου Καθηγητής  Κώστας Ν. Παπανικόλας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ