Εντοπίστε τους φίλους σας στο χάρτη του Messenger

Οι χρήστες του Facebook, θα έχουν τώρα το δικό τους ψηφιακό χάρτη, με τον οποίο θα μπορούν να εντοπίζουν την ακριβή τοποθεσία των φίλων τους.

 


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με την MailOnline, η υπηρεσία αυτή «φορτώνεται» όταν ανοίγει κανείς το κουμπί με τα Μηνύματα και ψάξει τη σελίδα για δεδομένα τοποθεσίας. Οι κινήσεις των φίλων του θα εμφανιστούν με εντυπωσιακή ακρίβεια.

Η δημιουργία του χάρτη αποτελεί μια ιδέα του Aran Khanna, φοιτητή στο τμήμα Επιστήμης των Υπολογιστών και Μαθηματικών στο Χάρβαρντ, ο οποίος ήθελε να εξερευνήσει όσα πιο πολλά δεδομένα μπορούσε να του αποκαλύψει το Messenger για τους χρήστες με τους οποίους συνομιλούσε.

Η εφαρμογή Messenger επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν την τοποθεσία τους στους φίλους τους και μπορεί να επιλεγεί ως default για να ενημερώνει όλα τα μηνύματα που ανταλλάσσει.

«Αλιεύοντας» μέσα από το ιστορικό του στο Messenger, ο φοιτητής παρατήρησε ότι οι γεωγραφικές συντεταγμένες των τοποθεσιών από τα μηνύματα που είχε, έδιναν πάνω από πέντε δεκαδικά ψηφία ακρίβειας, γεγονός που σημαίνει ότι η θέση ενός αποστολέα μπορεί να εντοπιστεί με ακρίβεια ενός μέτρου.

Κι ενώ για πολλούς η επισύναψη της ακριβούς τοποθεσίας τους μπορεί να φαίνεται αβλαβής, ο Aran προειδοποιεί ότι με την πάροδο του χρόνου όλες αυτές οι πληροφορίες προστίθενται και αυτό αποδεικνύει πόσο επεμβατική μπορεί να είναι η χρήση των πληροφοριών που επιλέγουν να μοιράζονται στο διαδίκτυο.


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ