Ζωολογικό Πάρκο Πάφου: Γεννήθηκε ένα μικρό καμηλάκι

Γεννήθηκε ένα μικρό καμηλάκι σκούρου καφέ χρώματος, το μεσημέρι της Δευτέρας, στο Ζωολογικό Πάρκο της Πάφου που βρίσκεται στην Πέγεια.

 


Article featured image
Article featured image

Το καμηλάκι, είναι αρσενικό και σύμφωνα με τον υποδιευθυντή του πάρκου Ιούλιο Χριστοφόρου, ο τοκετός προχώρησε φυσιολογικά και το μικρό καμηλάκι χαίρει άκρας υγείας.

Οι γονείς του βρίσκονται στο Pafos Zoo εδώ και τέσσερα χρόνια. Η μητέρα είναι ηλικίας έξι ετών ενώ ο πατέρας πέντε.

Ο κ. Χριστοφόρου ανέφερε πως οι καμήλες τρέφονται με σανό, χόρτα, βλάστηση καθώς και ένα μείγμα σιτηρών και σπόρων.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοφόρου οι καμήλες ζουν 20 με 25 χρόνια αιχμαλωσίας  και χαρακτηρίζονται ως  εξημερωμένα ζώα που σε παλαιότερα χρόνια χρησιμοποιούνταν για  τη διεκπεραίωση διαφόρων εργασιών.

Στο πάρκο,  γεννήθηκαν επίσης πολλά πιθηκάκια τόσο θηλυκά όσο και αρσενικά mandrill που κατάγονται από την Αφρική και που αποτελούν ένα πιο εντυπωσιακό είδος του πιθήκου με διάφορα χρώματα, μπλε και κόκκινο.

Πρόσφατα το πάρκο φιλοξένησε και το επτάμηνο σήμερα  τιγράκι Σιβηρίας που κατενθουσίασε με την γλυκύτητα του όλους τους επισκέπτες.

Οι γονείς του δύο τίγρεις Σιβηρίας δεν το αποδέχτηκαν με αποτέλεσμα το τιγράκι να φιλοξενείται σε άλλο χώρο.

Ο κ. Χριστοφόρου ανέφερε επίσης πως το συγκεκριμένο είδος των ζώων αυτών απειλείται με εξαφάνιση, αφού υπολογίζεται – όπως είπε- ότι μόλις 400 ζώα βρίσκονται ελεύθερα στη φύση.

Στο Ζωολογικό Κήπου της Πάφου ο επισκέπτης, σε ένα καταπράσινο φυσικό περιβάλλον 100.000τ.μ.μπορεί να θαυμάσει επίσης  πάνω από 1000 είδη πουλιών και ζώων από κάθε γωνιά του πλανήτη, ανάμεσα στα οποία, λιοντάρια , τίγρεις, κερκοπίθηκους, κουκουβάγιες , δηλητηριώδη φίδια και μη, και μεγάλη ποικιλία παπαγάλων.

Ξεχωριστή ωστόσο ομορφιά δίνουν και τα χρυσοκέφαλα πιθηκάκια τα λεγόμενα «Golden Headed Tamarin». 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ