Πως αντιδρούμε σε ένα τέτοιο σημείωμα;

Αλήθεια, τι γίνεται στην περίπτωση που κάποιος γείτονάς μας ή οποισδήποτε άλλος δεν σέβεται το γεγονός ότι μαζί μας συμβιώνει ένα ή περισσότερα κατοικίδια, αλλά αντ’ αυτού μας αφήνει απειλητικά σημειώματα;

 


Article featured image
Article featured image

«Πριν λίγο βρήκα κάτω από την πόρτα μου αυτό το σημείωμα.

Φαίνεται ότι εδώ που μένω κάποιος ενοχλήθηκε επειδή έχω δύο σκυλιά. Για έναν χρόνο είχα τον Cookie, ένα chihuahua, και το Σάββατο υιοθέτησα από ένα καταφύγιο και την Λάιλα, θέλοντας να της δώσω σπίτι και αγάπη βάζοντας ένα τέλος στον γολγοθά της.

Απορώ δηλαδή πόση κακία υπάρχει σε τούτο τον κόσμο».

 



Πέρασε από το timeline μας το πιο πάνω μήνυμα, συνοδεύοντας τις τρεις φωτογραφίες (στη μια είναι το απειλητικό σημείωμα και στις υπόλοιπες τα δύο σκυλάκια) και ως εκ τούτου θεωρήσαμε σωστό να δώσουμε μια απάντηση σε αυτό το εύλογο ερώτημα που πιθανώς κατά καιρούς να έχει απασχολήσει αρκετούς «ιδιοκτήτες» σκύλων και όχι μόνο.

Θα αρκεστούμε στο να επικαλεστούμε μια σχετικά πρόσφατη δήλωση (στο ΚΥΠΕ) του ίδιου του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνά Νικολάου.

«Ως πρόσωπα επικίνδυνα όχι μόνον για πράξεις κατά των ζώων, αλλά και κατά της ίδιας της κοινωνίας, πρέπει να αντιμετωπίζονται οι δράστες περιστατικών κακοποίησης ζώων». «Οι περιπτώσεις αυτές», πρόσθεσε, αναφερόμενος σε συγκεκριμένα περιστατικά, «πρέπει να διερευνηθούν άμεσα και πλήρως, κατά τρόπο τέτοιο, μάλιστα, ώστε εκείνος που έχει την ευθύνη να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης και να τιμωρηθεί αναλόγως».

Ως εκ τούτου, αυτό που κάνουμε είναι να προχωρήσουμε σε καταγγελία για τις απειλές στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής μας, σιγουρευόμαστε ότι η καταγγελία έχει καταγραφεί στο βιβλίο παραπόνων (παίρνουμε ένα copy καλού-κακού), ενώ καλό θα ήταν να ενημερώσουμε και ένα φιλοζωικό σωματείο ή οργανισμό έτσι ώστε να συνδράμει στην προσπάθειά μας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ