Θερινό σινεμά «Το Ρετρό»

Ο Δήμος Λευκωσίας, το Δίκτυο Εθελοντών Λευκωσιάζω και το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου διοργανώνουν και φέτος θερινό σινεμά.

 


Το θερινό σινεμά, θα έχει την ονομασία «Το ρετρό» και θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη από την  1η Ιουλίου μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου, στις 21.00, στο υπαίθριο θέατρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου στη Φανερωμένη.

Οι βραδιές της Λευκωσίας γίνονται ξεχωριστές, γεμάτες χρώματα και αρώματα, ρομαντισμό και νοσταλγία.

Βραβευμένες ταινίες του ελληνικού και του παγκόσμιου κινηματογράφου θα ταξιδέψουν τους θεατές στη μαγεία του σινεμά και θα μετατρέψουν τις καλοκαιρινές αυτές συναντήσεις σε μια αγαπημένη συνήθεια.

Οι ταινίες θα προβάλλονται δωρεάν, ενώ στο χώρο θα πωλούνται αναψυκτικά, ξηροί καρποί και άλλα εδέσματα. Όλα τα έσοδα τον οποίων, θα δοθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Πρεμιέρα αυτή τη χρονιά κάνει η ταινία «Σινεμά ο Παράδεισος – Cinema Paradiso» την Τετάρτη 1η Ιουλίου.

Την πρεμιέρα θα συνοδεύσουν οι καταπληκτικοί The Dark Road Ensemble με συνθέσεις του Έννιο Μορικόνε και γνωστές κινηματογραφικές επιτυχίες!

Τον Ιούλιο ακολουθούν οι ανεπανάληπτες ταινίες: «Η Γλυκιά Ζωή – La Dolce Vita», «Οι Μικροαπατεώνες – Small Time Crooks» και «Η Κάλπικη Λίρα».

Τον Αύγουστο το κοινό θα παρακολουθήσει τις κλασικές ταινίες: «Πρόγευμα στο Τίφανις – Breakfast at Tiffany’s» και «Ο Πιανίστας – The Pianist».

Το Σεπτέμβριο θα μεταδοθούν οι αγαπημένες ταινίες: «Της Κακομοίρας» (Ο Μπακαλόγατος) και «Καζαμπλάκα – Casablanca».     

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ