Δείτε αν θα πεθάνετε μέσα στα επόμενα 5 χρόνια [τεστ]

Ένα σύντομο τεστ, το οποίο αξιολογεί τις πιθανότητες θανάτου εντός της επόμενης πενταετίας, δημιούργησαν Βρετανοί επιστήμονες.

 


Article featured image
Article featured image

Οι ερωτήσεις που περιλαμβάνει το τεστ, 11 για τις γυναίκες και 13 για τους άνδρες, αφορούν σε καθημερινές συνήθειες, στην οικογενειακή κατάσταση αλλά και στο ατομικό ιατρικό ιστορικό. Παραδόξως, το τεστ δεν περιλαμβάνει ερωτήσεις σχετικά με το βάρος, τη διατροφή και την κατανάλωση αλκοόλ.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες που σχεδίασαν το τεστ, η πιο σημαντική ερώτηση που πρέπει να απαντήσουν άνδρες και γυναίκες είναι η εξής: «Πόσο υγιείς αισθάνεστε;»

Το τεστ βασίστηκε σε στοιχεία που αφορούσαν σε 500.000 Βρετανούς εθελοντές από τη μελέτη UK Biobank.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν την πορεία της υγείας τους για διάστημα πέντε περίπου ετών, αξιολογώντας 655 διαφορετικούς δείκτες (υγεία, καθημερινές συνήθειες, δημογραφικά στοιχεία).

Στη συνέχεια, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν πολύπλοκους αλγόριθμους ώστε να καταλήξουν στους παράγοντες που μπορούσαν να προβλέψουν με τη μεγαλύτερη ακρίβεια τον κίνδυνο θνησιμότητας.

Οι παράγοντες κινδύνου για γυναίκες και άνδρες διαφέρουν ελαφρώς, γι' αυτό και το τεστ περιλαμβάνει άλλες ερωτήσεις για τους άνδρες και άλλες για τις γυναίκες.

Το τεστ δοκιμάστηκε σε 35.000 ανθρώπους και φάνηκε να προβλέπει με ακρίβεια τον κίνδυνο θανάτου σε ποσοστό 80%.

Για να κάνετε το τεστ πατήστε ΕΔΩ.


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ