6 λόγοι που σας κάνουν να μην χάνετε βάρος

Το να χάσει κανείς κιλά, είναι μια μεγάλη και δύσκολη υπόθεση.

 


Article featured image
Article featured image

Εξαντλητικές δίαιτες, γυμναστική και τρελή προσπάθεια να μην ξεφύγεις από το πρόγραμμα.

Υπάρχουν, όμως, στιγμές που παρά την επιμονή και τον κόπο, ο δείκτης της ζυγαριάς «κολλάει» και νιώθετε απογοητευμένοι.

Υπάρχουν, λοιπόν, ορισμένοι λόγοι-λάθη που στέκονται εμπόδιο στην προσπάθειά σας και δεν σας επιτρέπουν να χάσετε κι άλλο βάρος.

 

1. Προσπερνάτε γεύματα

Με το να μην τρώτε κάθε 3-4 ώρες το μόνο που καταφέρνετε είναι να μην δίνεται στον μεταβολισμό σας την ώθηση να λειτουργήσει. Αν δεν δίνετε στο σώμα σας θρεπτικά συστατικά το μόνο που καταφέρνετε είναι να τον διατηρήσετε σε χαμηλά επίπεδα δράσης.

 

2. Αποφεύγετε ολόκληρες ομάδες φαγητούΠολλοί άνθρωποι όταν κάνουν δίαιτα ξεχνούν πως όλες οι τροφές με μέτρο είναι χρήσιμες και ωφέλιμες. Ωστόσο, αρκετοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως αποκλείοντας μια ολόκληρη ομάδα τροφών, μπορούν να αδυνατίσουν. Για παράδειγμα, δεν τρώνε υδατάνθρακες και προτιμούν τις πρωτεΐνες, κάτι που είναι λάθος.

 

3. Δεν πίνετε πολύ νερό

Το νερό παίζει καθοριστικό ρόλο στην απώλεια βάρους. Λέγεται πως πρέπει να πίνουμε περίπου 8 ποτήρια νερό την ημέρα, ώστε να ενυδατώνεται το σώμα μας. Πολλοί είναι εκείνοι που δεν γνωρίζουν ότι όταν το σώμα αφυδατωθεί τα νεφρά δεν μπορούν να λειτουργήσουν σωστά. Έτσι, καταλήγει να χρησιμοποιεί το συκώτι για στήριξη, το οποίο με τη σειρά του αναγκάζει το σώμα να αποθηκεύσει λίπος αντί να κάψει γλυκογόνο.

 

4. Πίνετε τις «θερμίδες»

Μπορεί να προσέχετε και να μετράτε τις θερμίδες των φαγητών που καταναλώνετε, ωστόσο, δεν υπολογίζετε αυτά που πίνετε. Το να κάνετε διατροφή και να πίνετε δύο κοκτέιλ δεν ωφελεί, διότι τα περισσότερα είναι γεμάτα ζάχαρη, ενώ το αλκοόλ είναι πλούσιο σε θερμίδες.

 

5. Δεν κοιμάστε αρκετά

Υποτίθεται πως κάθε άνθρωπος πρέπει να κοιμάται 7-8 ώρες την ημέρα. Οι περισσότεροι, ωστόσο, εξαιτίας των γρήγορων ρυθμών ζωής δεν το συνηθίζουν σε καθημερινή βάση.

Η έλλειψη ύπνου διαταράσσει τις ορμόνες γκρελίνη και λεπτίνη. Η γκρελίνη κάνει τον οργανισμό μας να θέλει να φάει, ενώ η λεπτίνη μας λέει να σταματήσουμε να τρώμε. Όταν χάνετε τον ύπνο μας έχουμε περισσότερη γκρελίνη, οδηγώντας έτσι σε υπερφαγία.

 

6. Δεν σηκώνετε βάρη στο γυμναστήριο

Οι περισσότερες γυναίκες θεωρούν πως αν σηκώσουν βάρη θα μοιάσουν στο Hulk.

Η άρση βαρών θα κάνει τον μεταβολισμό σας να «τρέχει», θα κρατήσει γερά τα κόκαλά σας θα μειώσει το μέγεθος της μέσης σας.

Επιπλέον, το σώμα σας θα δείχνει σφριγηλό, τονωμένο και υγιές.


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ