Μόσχα: γυναικείες και ανδρικές παραλίες ζητούν οι θρήσκοι

Ξεχωριστές παραλίες για τους άνδρες και τις γυναίκες ζητούν από το δημαρχείο της Μόσχας μουσουλμάνοι, ορθόδοξοι χριστιανοί, εβραίοι και βουδιστές κάτοικοι της ρωσικής πρωτεύουσας. Εκπρόσωποι από όλες τις θρησκευτικές κοινότητες της πόλης δηλαδή.



 


Article featured image
Article featured image

Η πρόταση είναι πρωτοβουλία της μουσουλμανικής κοινότητας και υποστηρίζεται και από τους εκπροσώπους της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, της εβραϊκής θρησκείας και των βουδιστών.   

Σύμφωνα με το Russia Today, το αίτημα προς το δημαρχείο της ρωσικής πρωτεύουσας έχει ετοιμαστεί και κατατεθεί από τον Αλμπίρ Κργκάνοφ που είναι αναπληρωτής πρόεδρος της Πνευματικής Διεύθυνσης των μουσουλμάνων της Ρωσίας και επίσης μέλος της Επιτροπής του Δημόσιου Επιμελητηρίου της για την εναρμόνιση των σχέσεων μεταξύ των εθνοτικών και θρησκευτικών ομάδων.  

Ο ακτιβιστής ισχυρίστηκε ότι «εκατοντάδες χιλιάδες πιστοί στη Μόσχα στερούνται τη δυνατότητα να επισκεφθούν τις παραλίες ακριβώς επειδή εκεί βρίσκονται άνδρες και γυναίκες μαζί». 

«Δεδομένου ότι δεν μπορούν όλοι να αντέξουν οικονομικά ένα ταξίδι στο εξωτερικό, θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να ανοίξουν πρόσθετες ζώνες αναψυχής για τους κατοίκους της πρωτεύουσας, που δεν μπορούν να παραμείνουν σε κοινές παραλίες για θρησκευτικούς ή ηθικούς λόγους , γράφει ο Krganov στην επιστολή του.  

Ο ακτιβιστής προσθέτει ότι χώρες όπως το Ισραήλ, η Τουρκία και η Γερμανία έχουν ξεχωριστές παραλίες για τους άνδρες και τις γυναίκες και ότι το αποτέλεσμα από αυτό είναι θετικό.

Στη Ρωσική Ομοσπονδία υπάρχουν τέτοιες παραλίες στην πόλη  Καζάν, την πρωτεύουσα της κατά κύριο λόγο μουσουλμανικής δημοκρατίας του Ταταρστάν. 

 Στη Μόσχα υπολογίζεται ότι ζουν περίπου 2 εκατομμύρια μετανάστες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία μουσουλμάνοι. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ