Οι Doumani στην Αξιοθέα

Με αφορμή την κυκλοφορία του δεύτερου τους ψηφιακού δίσκου με το οποίο διεισδύσουν σε ανεξερεύνητα για αυτούς μονοπάτια, οι Monsieur Doumani εμφανίζονται και πάλι στο πανέμορφο Αρχοντικό της Αξιοθέας.

 


Article featured image
Article featured image

Διατηρώντας ως βάση τους την κυπριακή παραδοσιακή μουσική, συνθέτουν νέα κομμάτια με επιρροές από τη μουσική παράδοση της Νότιας Ιταλίας, των Σκανδιναβικών και των Βαλκανικών χωρών, εμπλουτίζοντας τον ήχο τους με ηλεκτρονικά στοιχεία.

Οι στίχοι των τραγουδιών είναι άμεσα συνυφασμένοι με την σύγχρονη κοινωνικοπολιτική κατάσταση της Κύπρου την οποία σχολιάζουν με σατιρική και χιουμοριστική διάθεση, η οποία άλλωστε είναι και το σήμα κατατεθέν του συγκροτήματος.

Στη συναυλία θα ακουστούν επίσης κομμάτια από τον προηγούμενο δίσκο των Monsieur Doumani που τους κέρδισε υποψηφιότητα για καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο γκρουπ στα διεθνή μουσικά βραβεία «Songlines 2014» και συμμετοχές σε γνωστά διεθνή φεστιβάλ όπως το WOMAD 2014 (Charlton Park), το Telemarkfestivalen (Νορβηγία), το Sommarschen (Σουηδία) κ.ά.



Facebook event

www.monsieurdoumani.com

 

Κυριακή 14 Ιουνίου, Αρχοντικό Οδού Αξιοθέας, παλιά Λευκωσία, 20.30, €10 & €5 (φοιτητικό). Πληρ. 22894531-2.

 



Φωτογραφία: Παναγιώτης Μηνά


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ