Αν δεν φύγει ο Τσίπρας η Ελλάδα δεν θα πάρει σεντ, γράφουν οι Times

«Η Ελλάδα δεν θα πάρει σεντ από νέο δάνειο αν δεν φύγουν οι Τσίπρας, Βαρουφάκης», γράφουν οι Times που επικαλούνται δηλώσεις συντηρητικού Γερμανού πολιτικού ο οποίος λέει πως δεν εμπιστεύονται τους δύο πολιτικούς.

 


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με το δημοσίευμα μέχρι να συμβεί αυτό η Γερμανία θα μπλοκάρει οποιαδήποτε συμφωνία.

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος πολιτικός αναφέρει ότι υπάρχει σχέδιο από την Ε.Ε. προκειμένου να βρεθεί η ελληνική αριστερά εκτός εξουσίας, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Σημειώνεται επίσης ότι η γερμανική Βουλή έχει δικαίωμα veto και να μπλοκάρει το οποιοδήποτε νέο πρόγραμμα, όπως αυτό που ζήτησε χθες η Ελλάδα. Ο συγκεκριμένος αξιωματούχος δηλώνει  ότι έτσι Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές θα μπλοκάρουν ό,τι ζητήσουν οι κομμουνιστές.

«Στο κόμμα μου το CDU/CSU θα υπάρξουν πολλοί συνάδελφοί μου που θα ψηφίζουν “όχι” αν το ζητούν ο Βαρουφάκης και ο Τσίπρας. Να είστε σίγουροι. Επειδή πολύ απλά δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη πια», λέει προσθέτοντας: «Χρειαζόμαστε έναν αξιόπιστο εταίρο που θέλει να κάνει τη δουλειά του».

Ο συγκεκριμένος αξιωματούχος αποκάλυψε επίσης ότι ο σοσιαλιστής Γερμανός πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, έχει συμμετάσχει σε κρυφές συνομιλίες, συμπεριλαμβανομένου πιθανόν και του κ. Τσίπρα, ώστε να «σπάσει το κίνημα του ΣΥΡΙΖΑ». Στόχος, να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση τεχνοκρατών με μετριοπαθή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο  συντηρητικός πολιτικός επισημαίνει επίσης ότι αν το δημοψήφισμα βγάλει «όχι» τότε «όλα τελείωσαν». «Θα συζητήσουμε για ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, αλλά όχι για νέο πρόγραμμα διάσωσης» λέει.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ