Το κρεμαστό φωτιστικό ΙΚΕΑ που κέρδισε το Red Dot Design Award

Το φωτιστικό ΙΚΕΑ PS 2014, έχει βραβευτεί για το σχεδιασμό του στο πλαίσιο του Red Dot Award, έναν από τους πιο αναγνωρισμένους διαγωνισμούς σχεδιασμού στον κόσμο.

 


Article featured image
Article featured image

Συγκεκριμένα, το φωτιστικό έχει λάβει «Τιμητική διάκριση» για τον πολύ καλά μελετημένο σχεδιασμό του και για την απλή και συγχρόνως πολύ αποτελεσματική λειτουργία του ρεοστάτη που προσφέρει.

Έχει αξιολογηθεί από μια επιτροπή 38 ατόμων, ανάμεσα σε άλλα 4.928 προϊόντα από 56 χώρες.

 Η έμπνευση για το σχεδιασμό του κρεμαστού φωτιστικού ΙΚΕΑ PS 2014 έχει προέλθει από ταινίες επιστημονικής φαντασίας και από τον κόσμο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Ένας απλός μηχανισμός αλλάζει το περίγραμμα του φωτιστικού: Τραβώντας δύο σχοινάκια αλλάζει το σχήμα του, αλλά και η ένταση του φωτισμού. Όταν είναι κλειστό, μόνο μια μικρή ποσότητα φωτός μπορεί να εξέλθει, ενώ όταν ανοιχθεί πλήρως, διαχέεται περισσότερο φως και δημιουργούνται ενδιαφέροντα εφέ στον τοίχο.

«Όταν οι άνθρωποι βρίσκουν τη λύση φωτισμού των ονείρων τους, συνήθως αυτή συνοδεύεται και από μια υπέρογκη τιμή. Θέλουμε να μετατρέψουμε το όνειρο σε πραγματικότητα, παρουσιάζοντας προϊόντα υψηλού σχεδιασμού – όπως το κρεμαστό φωτιστικό ΙΚΕΑ PS 2014 – με χαμηλή τιμή», λέει το Björn Block, Range Manager της ΙΚΕΑ.



Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Red Dot Award καθηγητής Dr Peter Zec τόνισε: «Για 60 χρόνια, οι πιο σεβαστοί εμπειρογνώμονες σχεδιασμού συνεδριάζουν κάθε χρόνο για να ανακαλύψουν τα καλύτερα προϊόντα από πλευράς σχεδιασμού. Φέτος είχαμε αριθμό συμμετοχών ρεκόρ, με σχεδόν 5000 συμμετοχές – ένα τεράστιο έργο για τα μέλη της επιτροπής, που αξιολόγησαν κάθε προϊόν ξεχωριστά. Αυτό δίνει ξεχωριστή αξία στη διάκριση, λόγω του υψηλού συναγωνισμού. Οι βραβευθέντες του Red Dot Award: Σχεδιασμός προϊόντος 2015 έχουν επιδείξει εξαιρετικό αποτέλεσμα και έχουν πετύχει δικαιωματικά στον πιο μεγάλο διαγωνισμό σχεδιασμού στον κόσμο».

Η τελετή του Red Dot Award έλαβε χώρα στις 29 Ιουνίου.

Τα νικητήρια προϊόντα θα παρουσιάζονται για τέσσερις βδομάδες στην ειδική έκθεση «Design on Stage» πριν περιληφθούν στη μόνιμη έκθεση του Red Dot Museum στη Σιγκαπούρη.



Το φωτιστικό ΙΚΕΑ PS 2014 πωλείται σε δύο χρώματα (πορτοκαλί και τιρκουάζ) στα καταστήματα ΙΚΕΑ ανά τον κόσμο και έχει αγαπηθεί από τους πελάτες της ΙΚΕΑ από τον Απρίλιο του 2014. Τον Αύγουστο θα προστεθούν ακόμα δύο χρώματα, ασημί και χάλκινο. 

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ