Κάντε το κουμάντο σας για τα κουνούπια

Να πάρουν και οι πολίτες μόνοι τους μέτρα για τα κουνούπια (να μην τα περιμένουν δηλαδή όλα από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες) ζητά ο Δήμος Λεμεσού.

 


«Οι πολύ ασταθείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτήν την εποχή με τις ψηλές θερμοκρασίες, ευνοούν την εκκόλαψη κουνουπιών τόσο σε γνωστές στις Υγειονομικές Υπηρεσίες εστίες, στις οποίες γίνεται οργανωμένη καταπολέμηση, όσο και σε νέες εστίες κυρίως εντός κατοικημένων περιοχών, οι οποίες είναι δύσκολο να εντοπιστούν από τις Υπηρεσίες με σκοπό τη λήψη μέτρων» αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου.

«Η συμβολή των πολιτών στην προσπάθεια για μείωση της οχληρίας από τα ενοχλητικά τσιμπήματα κουνουπιών είναι πολύ σημαντική, λαμβάνοντας απλά και πρακτικά μέτρα τόσο στις κατοικημένες περιοχές όσο και σε άλλους χώρους εργασίας», προστίθεται.

Ως αποτελεσματικά μέτρα προτείνονται η απομάκρυνση δοχείων που συγκεντρώνουν νερό, η συντήρηση των καπακιών του αποχετευτικού, η επιδιόρθωση κατεστραμμένων ντεπόζιτων και η ….τοποθέτηση μικρών ψαριών, όπως είναι τα Gambusia affinis σε μικρές δεξαμενές η συντριβάνια. 


Σχετικα

Αυτό συμβαίνει όταν 4 μαμάδες αποφασίζουν να γυρίσουν πορνό

Οι 6 πολυβραβευμένες ταινίες που θα δούμε φέτος στο τμήμα VIEWFINDER

Παφίτης καλλιτέχνης μας καλεί να φωτογραφίσουμε τις πόρτες και τα κατώφλια που μας καθόρισαν

Οι Κύπριοι φέτος είναι πιο ευτυχισμένοι από πέρσι και λιγότερο ευτυχισμένοι από του χρόνου

Έρχεται Κύπρο η ελληνική μπάντα που πέτυχε πραγματική διεθνή καριέρα

Μοναδικές εικόνες από το φράγμα του Κούρη. Για μισό λεπτό όμως...